Naar inhoud

Klimaatgezond Haaltert

klimaat.jpg (grote weergave)

 

Op woensdag 20 december kan elke Haaltenaar meedenken over grote en kleine acties om de CO2-uitstoot in Haaltert te verminderen.

Kom langs, neem een drankje en praat met ons over hoe we de krachten kunnen bundelen met alle Haaltenaren.

 

Klik hier om je in te schrijven!

 

  

Zet je rond de klimaattafel

Jij en iedere Haaltenaar kan mee de klimaatgezonde toekomst van Haaltert bepalen! Een klimaatgezond beleid uitstippelen is niet enkel weggelegd voor politici. Deze keer hebben de inwoners het voor het zeggen: van de sympathieke bakker over de geëngageerde vrijwilligster tot de bink van de buurt!

Op de agenda staan hete hangijzers als hernieuwbare energie, de keuze voor lokale en regionale producten, efficiënte en duurzame mobiliteit, energiezuinig en klimaatgezond wonen, …

Heb je goede ideeën, ben je bezorgd over het klimaat of gewoon benieuwd? Schrijf je dan zeker in en kom meebabbelen!

Wanneer? 20 december 2017, onthaal vanaf 19 u., start om 19.30 u. We sluiten af rond 22 u.

Waar? Centrum de Kouter, Middelkouter 10, 9450 Haaltert

Klik hier om je in te schrijven, ten laatste op 10 december 2017.

 

Gaat het goed met ons klimaat? Niet echt.

Als we er de media op na slaan, lezen we elke dag dat onze planeet opwarmt en dat het niet vijf vóór, maar vijf na twaalf is. Het draait niet alleen om de toekomst van je kinderen en volgende generaties, maar ook om het hier en nu. De klimaatverandering heeft nu al een impact op je leven. Zo mocht je bijvoorbeeld deze zomer je bloemen en planten niet langer fris houden, wegens de aanhoudende droogte. 

Laten we het zomaar betijen? Neen. Overal engageren mensen zich om de klimaatopwarming te vertragen. Er is goede wil en er zijn ideeën. Vele kleine acties maken zeker een verschil. Om de gevolgen van de
klimaatverandering tegen te gaan, moeten we de krachten bundelen en toekomstgericht en ruim denken. Daarom kwam er het intergemeentelijk project Klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen (zie kader).

 

Project Klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen

Begin 2017 engageerde de gemeente zich om tegen 2030 de CO2-uitstoot met minstens 40% te verminderen binnen het project Klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen. Het project loopt 3 jaar en heeft 3 doelstellingen: het schrijven van een gezamenlijk klimaatplan, het ontwikkelen van een gezamenlijke toekomstvisie en strategie voor de regio en het opstarten van concrete klimaatacties. 

40% minder CO2-uitstoot tegen 2030 in vergelijking met 2011 is een stevig engagement. Dat kan de gemeente alleen bereiken als alle inwoners en de gemeente sámen een grote inspanning leveren. Daarnaast willen we ook de negatieve gevolgen van de klimaatverandering (erosie, wateroverlast of verdroging) helpen verzachten. Dit doen we i.s.m. SOLVA, Provincie Oost-Vlaanderen en het Streekoverleg.

 

Voor meer info kan je terecht bij onze milieuambtenaar op 053 85 86 05 of via leefmilieu@haaltert.be. 

 

Praktisch

Leefmilieu en Landbouw

Gemeentehuis
Hoogstraat 41
9450 Haaltert


053 85 86 05
fax. 053 85 86 21

leefmilieu@haaltert.be

 

OPENINGSUREN

maandag

9 - 12 uur

dinsdag

9 - 12 uur
woensdag 9 - 12 uur 13.30 - 16 uur
donderdag

9 - 12 uur 13.30 - 16 uur
18 - 20 uur

vrijdag

9 - 12 uur