1722 of E-loket brandweerzone

E-loket brandweerzone

Op de website van de brandweerzone Zuid-Oost, waar Haaltert toe behoort, vind je een E-loket waar je digitaal niet-dringende hulp van de brandweer kan vragen.

Concreet gaat het over:

  • wespenverdelging
  • wateroverlast
  • stormschade

Ga naar E-loket brandweerzone

Nummer 1722 voor niet-dringende hulp van de brandweer

Tijdens een storm of als je wateroverlast hebt, kan je voor hulp van de brandweer ook het nummer 1722 bellen. Dit nummer is enkel beschikbaar tijdens hevig onweer (een code geel, oranje of rood van het KMI) en kan je gebruiken als er bijvoorbeeld veel schade is aan de dakbedekking, je kelder onderloopt, als er wateroverlast is op de openbare weg,... 

Als er een boom in je tuin omgevallen is, als je veranda beschadigd is of als er een elektriciteitspanne is, bel je best een gekwalificeerde professional of kan je eventueel zelf herstellingen uitvoeren.

Als je tijdens hevig onweer voor niet-dringende brandweerinterventies naar het noodnummer 112 belt, zal je hoe dan ook gevraagd worden om het nummer 1722 te bellen. Bel niet naar 1722 als er geen interventie van de brandweer nodig is. 

Is er iemand in (mogelijk) levensgevaar? Bel dan zeker 112! 

Bereik het noodnummer 1722 via de app '112 BE' 

Nu is het e-loket 1722 ook permanent bereikbaar via de app '112 BE' zal je ook rechtstreeks naar dit e-loket worden doorverwezen. 
Veeg naar rechts op het startscherm van de app '112 BE' om 1722 te bereiken.