Naar inhoud

50 jaar Cultuurraad

50 jaar cultuurraad (grote weergave)

Cultureel feestjaar 2018

In 2018 bestaat de Haaltertse Cultuurraad 50 jaar. En dat wordt een jaar lang gevierd met alle culturele verenigingen. Want vooral zij geven het sociaal culturele leven in Haaltert vorm.

Het is de bedoeling om het verenigingsleven maximaal te betrekken bij dit feestjaar en intens samen te werken met de verenigingen die zich tijd noch moeite hebben getroost om onze gemeente leefbaar te houden, samen met de vele vrijwilligers door de decennia heen.

Enkele evenementen zullen doorgaan onder toezicht van de cultuurraad zoals de Erfgoeddag, de Kunstenroute, een concert, het feest van de Vlaamse gemeenschap en de eerste Cultuurmarkt. Deze Cultuurmarkt komt er voor en door de verenigingen. 

Voor verenigingen staan er reeds tal van activiteiten op stapel die kaderen in het jubileumjaar.

Het is nog niet te laat om jullie vereniging aan te sluiten! We verwachten nog tal van initiatieven, vooral voor de tweede helft van 2018.

Bij deze ook een speciale oproep aan alle inwoners van onze gemeente om de 11- juli viering onder het motto ‘Vlaanderen Feest’ meer leven in te blazen. Hiervoor durven we hopen dat de jeugd, onze toekomst, hierbij initiatieven wil nemen. Het 11- juli comité en de Cultuurraad hebben hier het volste vertrouwen in en willen hiervoor de nodige ondersteuning verzekeren.

Agenda evenementen 2018:

Februari

Maart

Mei

_______________________________________________________

Februari

Jartellen in concert
Organisator: Davidsfonds Haaltert

Jong, levendig blazersensemble dat covers brengt in een nieuw jasje. De Jartellen zorgen voor een breed programma met allerlei genres. De band bestaat uit een saxofoonkwartet, een drummer, een trompettist, een pianist en een zangeres. Met koffie en cake.

Zondag 4 februari om 15 u.
Jeugdheem, Papestraat 10
Deelname: 12 euro, met cultuurkaart 10 euro
_______________________________________________________

Oproep aan de lokale handelaars en vrije beroepen

Kunst in de etalage

Van 19 mei tot en met 3 juni organiseert de Cultuurraad de Kunstenroute. Samen met de Middenstandsraad zijn ze nog op zoek naar etalages, toonzalen, wachtruimtes, … om kunstwerken tentoon te stellen.

Het is de bedoeling om één werk te etaleren per zaak en de klanten door te verwijzen naar de andere tentoonstellingsruimten in handelszaken. Welk kunstwerk er in jouw zaak komt, zal in onderling overleg beslist worden.

Ben je geïnteresseerd om een hieraan deel te nemen, neem dan contact met de dienst Cultuur vóór 20 februari.

Dienst Cultuur in het gemeentehuis. 053 85 86 34, cultuur@haaltert.be

_________________________________________________________

Maart

De Slimste Vereniging van Haaltert
Organisator: KWB-Haaltert

K.W.B.-Haaltert gaat op zoek naar de slimste vereniging. Zoek 3 of 4 slimmeriken van je vereniging, stuur ze op 9 maart naar het Jeugdheem en laat ze strijden voor de titel: Slimste Vereniging van Haaltert. Het wordt een algemene kennisquiz met hier en daar een verwijzing naar de 50ste verjaardag van de Cultuurraad!

Vrijdag 9 maart om 20 u.
Jeugdheem, Papestraat 10
Inschrijven via peter.leys@hotmail.com

_________________________________________________________

Mei

 Van 19 mei tot en met 3 juni organiseert de Cultuurraad de Kunstenroute.

Praktisch

Gemeentelijke Cultuurraad

Secretariaat: Dienst Cultuur
                    Hoogstraat 41
                    9450 Haaltert

cultuur@haaltert.be

053 85 86 34