Plantweekend Vondelhof uitgesteld door verlengde coronamaatregelen

Doordat de federale coronamaatregelen verlengd zijn tot 1 maart, zijn we genoodzaakt om deze activiteit uit te stellen. Het plantweekend op 30-31 januari 2021 gaat dus niet door

De inschrijvingen voor de aanplant waren een groot succes. De inschrijvingen werden afgesloten. De ingeschreven deelnemers worden verwittigd dat het plantweekend niet doorgaat op 30-31 januari en worden op de hoogte gebracht als er een nieuwe datum is. 

 

Een jaar geleden werden de zieke naaldbomen in het Vondelhof gerooid. Sindsdien werd hard aan de herinrichtingsplannen gewerkt en nu zijn ze klaar. In januari 2021 worden de laatste obstakels weggenomen en wordt de bosgrond gefreesd.

De lege delen van het Vondelhof worden opgedeeld in plantvakken. Een vak wordt ongeveer 7 m op 13 m. Zo zullen er ongeveer 25 plantvakken zijn waarin inheemse bomen en struiken geplant worden. Op die manier groeit dat deel van het Vondelhof terug naar een volwaardig bos.

Planters gezocht (en gevonden)

In het voorjaar van 2021 organiseren we een plantweekend, zodra het kan binnen de coronamaatregelen. De inschrijvingen voor de aanplant waren een groot succes. De inschrijvingen werden afgesloten. De ingeschreven deelnemers worden verwittigd dat het plantweekend niet doorgaat op 30-31 januari en worden op de hoogte gebracht als er een nieuwe datum is. 

Wij voorzien al het plantgoed en een losse bosgrond, maar we vragen de planters om zelf een spade mee te brengen.