Verkeersveiligheid aan de scholen

Bij de federale als lokale politiezones leeft momenteel de ‘Abbey Road Challenge’. De ludieke foto brengt de verkeersveiligheid ter hoogte van de schoolomgevingen extra in de aandacht.

Iedereen kent ongetwijfeld de iconische foto van The Beatles op het zebrapad in Abbey Road in Londen. Sinds begin september krijgt dat beeld een extra dimensie. Zowel bij de federale als lokale politiezones werd de ‘Abbey Road Challenge’ in het leven geroepen. Deze ludieke foto’s brengen de verkeersveiligheid ter hoogte van de schoolomgevingen extra in de aandacht.

Lokale politiezone Denderleeuw/Haaltert beperkt de uitdaging niet enkel tot ‘uniformen’, maar probeert met hun foto de realiteit te weerspiegelen. Het is niet enkel de wijkinspecteur of interventie-inspecteur die voor de veiligheid aan de schoolpoort zorgt. Ook de gemachtigd opzichter, iemand uit de schoolorganisatie en de gemeenschapswacht van beide lokale besturen houden een extra oogje in het zeil aan de Denderleeuwse en Haaltertse schoolpoorten.

Politiezone Denderleeuw/Haaltert lanceert hun foto op 16 september. Op vrijdag 16 september is het Strapdag. Heel wat scholieren trekken dan met de fiets, step of te voet naar school. De lokale politiezone Denderleeuw/Haaltert, lokaal bestuur Denderleeuw, lokaal bestuur Haaltert en de scholen vragen dan ook aan elke weggebruiker een verhoogde waakzaamheid in de schoolomgeving.

Respecteer zebrapaden en hou een extra oogje in het zeil.

Uiteraard geldt deze oproep niet enkel op 16 september. Of het nu 1 september, 16 september of 30 juni is, blijf hoffelijk in het verkeer is de boodschap!