Hoe kan het OCMW helpen?

Wanneer je recht hebt op maatschappelijke integratie onder de vorm van een leefloon of equivalent leefloon, kunnen de maatschappelijk werkers van het OCMW met jou op zoek gaan naar een passende job of opleiding.

Sollicitatietips

Wij kunnen je helpen met tips om te solliciteren bij een werkgever. Naast het helpen opstellen van een CV, geven wij ook bruikbare informatie over een sollicitatiegesprek.

Opleiding met hoge arbeidskansen

Het volgen van een opleiding behoort tot de mogelijkheden. Samen met jou zoeken we naar een passende opleiding die hoge arbeidskansen biedt.

Werken via OCMW Haaltert

Verder kan je door het OCMW Haaltert aangeworven worden in het kader van art60§7 van de OCMW-wet. Wanneer je een tewerkstelling art60§7 positief kan voltooien, kan die jouw toekomstige tewerkstellingskansen vergroten. Deze tewerkstelling geeft je de mogelijkheid om werkervaring op te doen, je bij te scholen en arbeidsattitudes te oefenen zodat je jouw kansen op een duurzame tewerkstelling verhoogt.

Daarnaast bouw je je rechten van de sociale zekerheid op, je zal na een volledig afgeronde tewerkstelling in het kader van art. 60 § 7 (opnieuw) aanspraak kunnen maken op een werkloosheidsuitkering. De duurtijd van deze tewerkstelling is gelijk aan de nodige arbeidsdagen om het recht te openen op deze werkloosheidsuitkeringen.