Bewegen op verwijzing in tijden van Corona

Zou het niet fantastisch zijn mocht er een ‘medicijn’ bestaan dat jou én je naasten door deze moeilijke COVID-19-tijden helpt?

Een ‘medicijn’ dat:

  • je stress vermindert én doet ontspannen;
  • je immuunsysteem versterkt én
  • chronische aandoeningen en overgewicht vermijdt.

Goed nieuws: zo’n ‘medicijn’ bestaat al!

Het is niét duur, geen gesofisticeerd apparaat, noch mirakelvoeding. En je krijgt het makkelijker te pakken dan je denkt. Je leest het goed: er is één recept dat al die voordelen oplevert  en daar zijn wetenschappelijke bewijzen voor.

Te mooi om waar te zijn? Toch niet. Miljoenen mensen gebruiken dit ‘recept’ al.

Namelijk: elke dag bewegen. Dat kan overal én gratis: denk maar aan wandelen en fietsen.

Zit jij dagelijks urenlang ononderbroken stil? Laat je dan begeleiden door de bewegingscoach van Bewegen op Verwijzing!

Wat is ‘Bewegen op Verwijzing’?

Bewegen op Verwijzing (BOV) is een project waarbij huisartsen patiënten, die niet genoeg bewegen en dus meer gezondheidsrisico’s oplopen, per brief doorverwijzen naar een bewegingscoach, de BOV-coach.

Huisartsen hebben in deze tijden echter de handen vol met het coronavirus en daarom hoeft een doorverwijsbrief van je huisarts momenteel niet. Je kan nu uitzonderlijk zelf rechtstreeks contact opnemen met de BOV-coach van onze gemeente: Yente De Brucker via aalst.yente@bewegenopverwijzing.be of  0476 48 74 97.

De coach werkt dan samen met jouw een beweegplan op maat uit. Dit alles gebeurt coronaveilig.

Hoeveel kost de begeleiding van een BOV-coach?

Als deelnemer betaal je slechts een klein deel van de vergoeding voor de BOV-coach. Dat is de persoonlijke bijdrage. Het andere deel van de vergoeding van de coach wordt betaald door de Vlaamse overheid.