Bewegen op verwijzing

Wist je dat je meer beweging kan voorgeschreven worden? Wie van een hulpverlener het advies krijgt om meer te bewegen, kan in Haaltert terecht bij de Bewegen op Verwijzing- of kortweg BOV-coach. Die helpt je met veel plezier op weg naar een gezonder leven.

Meer bewegen heeft tal van voordelen. Het helpt je... 

  • je stress te verminderen én ontspannen;
  • je immuunsysteem te versterken én
  • chronische aandoeningen en overgewicht te vermijden.

De doorverwezen inwoners krijgen van de Haaltertse coach een beweegplan op maat: van een dagelijkse fietstocht naar het werk tot een wekelijks dans- of zwemuurtje in de buurt. Ook de lokale sportverenigingen doen mee aan ‘Bewegen Op Verwijzing’.

Je aantal consultaties bepaal je zelf, met een maximum van 7 uur individuele begeleiding. Je betaalt 5 euro per kwartier voor een individuele sessie, en 1 euro per kwartier voor een groepssessie. Heb je recht op een verhoogde tegemoetkoming? Dan krijgt je een extra korting. De coaching zal steeds plaatsvinden in het Sociaal Huis.

Verwijsbrief

Vooraleer je aan de slag kan gaan met een BOV-coach heb je een verwijsbrief nodig. Zo’n verwijsbrief kan je krijgen bij de meeste hulpverleners, zoals huisarts, psycholoog, kinesist, diëtist, maatschappelijk werker, apotheker, vroedvrouw, verpleegkundige, podoloog, ergotherapeut, …  Al deze hulpverleners zijn op de hoogte van het BOV-traject en weten hoe ze een verwijsbrief kunnen bezorgen. Je vindt de volledige lijst van hulpverleners waarbij je terecht kan op de website van Bewegen Op Verwijzing.  

Bewegen Op Verwijzing, kortweg BOV, is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven met steun van de Vlaamse overheid.

Meer info

Emilie Vermeiren
0479 26 17 96
Emilie.vermeiren@bewegenopverwijzing.be 

www.bewegenopverwijzing.be 

Eerstelijnszone Regio Aalst: info@elzregioaalst.be