Maatregelen bibliotheken na stormschade van 9 juli

Haaltert zat op dinsdag 9 juli in het oog van de storm. Ook de gemeentelijke gebouwen bleven niet gespaard. Bibliotheek Dreef is zwaar beschadigd en kan niet open gaan. Bekijk de maatregelen voor onze bibliotheken.

Bibliotheek Dreef in Haaltert

Onze tijdelijke bibliotheek in Dreef Haaltert heeft erge schade geleden door de storm. De bib kan de komende dagen niet open gaan en maandag start hun collectieve sluiting. Je kan dus niet meer terecht bij bib Haaltert. De site van bib Dreef wordt voor de veiligheid volledig afgesloten.

De inleverbus wordt verplaatst van Dreef naar het Sint-Martinusheem, Kerkskendorp 18 in Kerksken. Vanaf donderdag 11 juli is de inleverbus daar beschikbaar. 

De bibliotheken zijn sowieso collectief gesloten tot 28 juli. 

Bibliotheek Denderhoutem

Ook in de bibliotheek van Denderhoutem is er waterschade door de storm. Daarom kan de bib niet opengaan op woensdag 10 juli.

Maar zaterdag blijft de bib in Denderhoutem uitzonderlijk langer open. Je kan er doorlopend tercht van 9 tot 16 uur. Je kan voor de collectieve sluiting dus daar nog terecht voor je vakantielectuur.

De inleverbus aan bib Denderhoutem blijft ook beschikbaar. 

De bibliotheken zijn sowieso collectief gesloten tot 28 juli. 

Uitleentermijnen worden automatisch verlengd

De uitleentermijnen van beide bibs worden automatisch verlengd tot eind augustus. Tot die tijd zal je dus geen boete krijgen op de ontleende materialen.

We roepen op om de uitgeleende boeken en andere materialen bij te houden tot eind augustus. 

Wat nu? 

We zoeken de komende weken naar oplossingen om de bib in Haaltert een nieuw tijdelijk onderkomen te geven, tot de verbouwing van de bib in de Achterstraat in Haaltert klaar is. 

We houden je op de hoogte via de communicatiekanalen van bib Haaltert en lokaal bestuur Haaltert.