Brochure aanbod jeugdverenigingen en verenigingen met een jeugdwerking

Lokaal bestuur Haaltert werkt aan een brochure voor ouders waarin we een overzicht willen geven van de hobby’s die kinderen en tieners kunnen doen in Haaltert in 2023-2024. Organiseert jouw vereniging regelmatige (bv. wekelijks) lessen, trainingen, repetities, samenkomsten, … voor kinderen en tieners? Of organiseren jullie een open kamp of meerdaagse activiteit in een schoolvakantie? En wil je je aanbod promoten naar alle Haaltenaren? Laat het weten aan de Communicatiedienst. 

Onder de campagne van “Ik hou van sport en spelen in Haaltert - Vrijetijdsaanbod voor kinderen en tieners” verspreiden we eind juni bus-aan-bus een brochure met daarin het aanbod van de Haaltertse verenigingen met een jeugdwerking. 

Dit wordt bekostigd door lokaal bestuur Haaltert en is gratis voor de Haaltertse verenigingen. Dit is een aanbod voor vzw’s en feitelijke verenigingen, niet voor commerciële aanbieders. 

Inhoud van de brochure

  • Aanbod jeugdverenigingen en verenigingen met een jeugdwerking (tot 18 jaar) voor het schooljaar/seizoen 2023-2024. Dat zijn regelmatige (bv. wekelijks) lessen, trainingen, repetities, samenkomsten, … voor kinderen en tieners. We willen die informatie bundelen voor ouders die voor hun kinderen een (nieuwe) hobby zoeken dichtbij huis. 
  • Open vakantieaanbod (bv. sportkamp of meerdaagse activiteit) van jeugdverenigingen en verenigingen met een jeugdwerking (tot 18 jaar). Belangrijk is dat het aanbod is waarvoor iedereen kan inschrijven, niet enkel leden. Dit vakantieaanbod is enkel voor de rest van 2023. Begin januari 2024 brengen we een nieuwe brochure uit met het vakantieaanbod voor dat jaar. Dus organiseer je volgend jaar kampen, dan kan je aanbod in de volgende brochure opgenomen worden. 
  • Aangevuld met aanbod, activiteiten en acties vanuit lokaal bestuur Haaltert. 

De locatie van je aanbod moet in Haaltert zijn. Vindt een klein deel van je werking in een buurgemeente plaats, kunnen we dat erbij vermelden. 

Timing

Veel verenigingen volgen het schooljaar voor de wat is organisatie van reguliere werking voor kinderen. Dus plannen we deze brochure net voor de zomer. Dat is niet voor elke vereniging gepast, maar we denken dat het voor de doelgroep wel een goed moment is. 

Loopt het seizoen van jouw vereniging bv. pas vanaf maart 2024, mag je dat ook doorgeven voor de brochure. Geïnteresseerden kunnen daar al rekening mee houden voor volgend jaar. 

Is de inschrijvingsperiode voor het nieuwe seizoen al afgelopen ondertussen? Dan mag je je werking ook voorstellen in de brochure en erbij vermelden vanaf wanneer er voor het volgend schooljaar/seizoen kan ingeschreven worden. Dan zijn geïnteresseerden wel al op de hoogte van het bestaan van je club. 

We vragen om de informatie over je werking te bezorgen tegen zondag 7 mei 2023

In de weken daarna stelt de Communicatiedienst de brochure samen. Verenigingen die erin staan, zullen de teksten en proefdruk kunnen inkijken ter controle. 

Welke informatie hebben wij nodig? 

  • Een foto in hoge resolutie die je werking goed weergeeft. Bv. judo: judoka’s die hun sport uitoefenen. Een jeugdvereniging: kinderen die samen spelen.  
  • Contactgegevens vereniging: minimaal telefoon + mailadres + website
  • Inleiding waarin je de vereniging kort voorstelt. Bv. welke sport beoefenen jullie, wat houdt die sport in, waarvoor staat de vereniging, … 
  • Aanbod per leeftijdscategorie of groep
  • Locatie trainingen/samenkomst
  • Moment trainingen/samenkomst per groep
  • Lidgeld, kostprijs, UiTPAS kansentarief, kortingen voor meerdere gezinsleden, … 

Hoe bezorg je jouw info? 

Wil je je aanbod publiceren in de brochure? Mail dan naar communicatie@haaltert.be, ten laatste op zondag 7 mei. 

Je mag de informatie in een mail typen, een folder doormailen of doorverwijzen naar een webpagina. Maar zorg dat het duidelijk en overzichtelijk is wat bij welke groep/leeftijdscategorie hoort, wanneer je voor wat moet inschrijven, welke training waar doorgaat, enz. 

Bv. 
Leeftijd 8-10 jaar
Training op vrijdag van 17 tot 18 uur
Sporthal Denderhoutem, Pastorijweg 23
50 euro voor 1 jaar
Inschrijven kan tot 1 september via www.devolleybalclub.be 

Verenigingengids op haaltert.be

Wist je dat elke gekende vereniging op www.haaltert.be een eigen pagina heeft? Je vindt ze terug op https://www.haaltert.be/verenigingen. We willen oproepen om de pagina voldoende aan te vullen en te updaten. Zorg dat de basisinformatie over je vereniging er correct opstaat, zodat geïnteresseerden je makkelijk terugvinden.