Straat-, wijk en buurtfeesten

Lokaal bestuur wil inzetten op samenhangende buurten en wijken en stimuleert buurtfeesten, themastraten. Er is een subsidiereglement om alle buren en wijkcomités te ondersteunen. 

Wie een initiatief neemt in een straat, wijk, buurt van Haaltert om de sociale contacten binnen een bepaald gebied te bevorderen, komt in aanmerking voor een subsidie van lokaal bestuur Haaltert. 

De activiteit richt zich naar:

  • alle inwoners van de straat, wijk, buurt,
  • minstens 10 gezinnen of 25 personen betrekken,
  • het buurtfeest mag doorgaan op eender welke dag van het jaar, behalve de dag dat het lokaal bestuur haar activiteit organiseert in het kader van de Vlaamse feestdag (rond 11 juli).

Klik hier om je evenement aan te vragen.

Klik hier om je subsidie aan te vragen

Feestcheques Vlaanderen Feest

Organiseer je in de aanloop tot de Vlaamse Feestdag van vrijdag 28 juni tot zondag 30  juni of van maandag 1 juli tot en met de Vlaamse feestdag van donderdag 11 juli 2024 een activiteit? Dan kan je vanaf 11 maart je feestcheques aanvragen voor tussenkomsten in de financiering van activiteiten in straten, buurten en wijken. Je vindt het aanvraagformulier en alle info vanaf 11 maart op www.vlaanderenfeest.eu

Let op: Op zondag 7 juli 2024 organiseren wij het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. Activiteiten op deze datum komen niet in aanmerking voor een subsidie van lokaal bestuur Haaltert.

Uitgebreid reglement

Onderaan deze pagina vind je het reglement. 

Het subsidiereglement dat alleen activiteiten subsidieerde in het kader van Vlaanderen Feest werd aangepast en uitgebreid. De gemeenteraad keurde op 25 mei 2020 het nieuwe reglement ‘Subsidie straat-, wijk- en buurtactiviteiten’ goed.