campagne van droom naar onderneming

Om mensen die willen starten met een onderneming een extra duwtje in de rug te geven, voorziet onze dienst Lokale Economie een spiksplinternieuwe informatiebrochure voor starters. De nieuwe campagne werd feestelijk voorgesteld tijdens een gratis netwerkevent voor lokale ondernemers.

Ondernemen is dromen en durven te springen. Maar hoe begin je daar nu aan? Onze dienst Lokale Economie kan je hierbij helpen. Onze slogan is niet voor niets #jehaalterthier. Lokaal kopen stimuleren en lokale ondernemers ondersteunen is en blijft ons uitgangspunt.

Onder de slogan #jehaalterthier zet de dienst Lokale Economie al langer in op lokaal kopen en ondernemen. Naast info en advies ondersteunt het lokaal bestuur de lokale economie bijvoorbeeld al via de Haaltertse Kadobon. Zo werden er in 2022 1.142 Haaltertse Kadobonnen verkocht. Goed voor 28.412,37 euro terug naar onze Haaltertse economie. Daarnaast worden lokale ondernemers aangeschreven bij aanbestedingen en overheidsopdrachten. In 2022 ging er op die manier 302.070 euro naar de Haaltertse economie.

Ook de gratis marketingacties die de dienst lokale economie minstens 1 keer per jaar op poten zet, geeft ondernemers een duwtje in de rug: Haaltert Etaleert, de eindejaarsactie, Knappe Koppen, … het zijn maar enkele voorbeelden. 

Met de nieuwe campagne gericht op startende ondernemers, brachten we eind 2023 een informatiebrochure uit die geïnteresseerden op weg helpt. Hier vinden ze info en advies rond haalbaarheid, belastingen, premies, vergunningen, wettelijke verplichtingen, eventuele partners en steun vanuit het lokaal bestuur met haar ondernemersnetwerk Knappe Koppen. Ook de bestaande ondernemers verliezen we niet uit het oog. Elke ondernemer in Haaltert kreeg namelijk een vouwfolder in de bus met info over mogelijk steun van uit het lokaal bestuur en updates uit de sector. De campagne werd feestelijk voorgesteld tijdens een gratis lokaal netwerkevent met comedy van Jeron Dewulf in januari 2024. 

Zowel startende als bestaande ondernemers kunnen zich aansluiten bij het ondernemersnetwerk Knappe Koppen en netwerken. Via nieuwsbrieven, lokale netwerkevenementen, gratis infosessies en workshops, en een bedrijfspagina in onze online bedrijvengids houdt het lokaal bestuur het Knappe Koppen-netwerk up to date.

Campagnemateriaal

Bekijk de vouwfolder die elke Haaltenaar in de bus kreeg om potentiële ondernemers aan te spreken

Bekijk de informatiebrochure voor startende ondernemers

Bekijk het filmpje (op YouTube)van het lanceringsevenement van het project voor starters in Haaltert

Bekijk filmpjes (op YouTube) van enkele ondernemers die de voordelen van het ondernemersnetwerk aantonen: