Containers voor injectienaalden

Injectienaalden die niet correct worden weggegooid kunnen gevaarlijk zijn. Ze kunnen leiden tot prikongevallen bij de laders of bij het containerparkpersoneel als ze op een niet-beschermde manier worden aangeboden.

Inwoners die aan diabetes lijden, kunnen een gratis container voor injectienaalden verkrijgen. Bij afgifte van een volle container op het recyclagepark, kan er op het recyclagepark een nieuwe container bekomen worden.

Om de veiligheid van het personeel te verbeteren, wil ILvA het gebruik van de naaldcontainers bevorderen. Bovendien wordt het gratis verstrekken van deze gele naaldcontainertjes aangemoedigd door de Vlaamse overheid als een sociale tegemoetkoming voor wie deze beperkte, maar wezenlijke uitgave nog als last bovenop zijn of haar ziekte moet nemen.

ILvA heeft daarom 3.000 naaldcontainers aangekocht voor zijn geïnteresseerde gemeentebesturen, die hiervoor de gratis bedeling verzorgen. Concreet zijn er naaldcontainertjes besteld voor de 14 ILvA-gemeenten: Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Galmaarden, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Kluisbergen, Lede, Liedekerke, Ninove, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem.

Een gevuld naaldcontainertje moet in het containerpark worden afgeleverd en hoort bij het Klein Gevaarlijk Aafval.