Driekoningen - Bakkerij François

“Ik ben nu ongeveer 2 jaar winkelverantwoordelijke in Kerksken. In de bakkerij vind je eigenlijk wat van alles: brood, koffiekoeken, patisserie, taarten, confiserie, wafels, pannenkoeken en natuurlijk de mattentaarten waarvoor we gekend zijn.”

Er was eens… hoe het begon
Bakkerij François startte ooit in Mere. Ondertussen zijn we al uitgebreid met winkels in Kerksken, Appelterre, Denderwindeke, Ternat en ook een marktwagen. Die vind je bijvoorbeeld elke vrijdag op de markt in Haaltert. De nonkel van Ivan had indertijd ook een bakkerij en zo werd het zaadje geplant bij Ivan en Veerle. Het voortbestaan van de zaak is zeker gegarandeerd, de tweede generatie is ook al mee in de zaak gestapt.”

Een “specialleke” uit de carrière
“In 2016 werkten onze bakkers mee aan het langste stokbrood ter wereld. Met zo’n 60 bakkers zijn ze toen om 2 uur 's nachts gestart om een stokbrood te maken van 133,352 meter lang: buiten klaargemaakt én in 1 geheel. Onder toeziend oog van
een voedselexpert en een landmeter verbroken ze toen het vorige record van 122 meter.”

Nog een laatste Driekoningen-tip
“Net zoals kerst, heeft Driekoningen alles in huis om een warm familiemoment te zijn: samenkomen, een kroon maken en vol spanning afwachten wie de boon vindt in de taart. Echte nostalgie. Als bakkerij vinden wij dat zeer belangrijk. De driekoningentaart maakt dan ook zeker deel uit van ons assortiment.”

www.francoisbakkerij.be 
Kerkskendorp 10, 9451 Kerksken