Driekoningen - Feestwinkel Bart Gees

“De feestwinkel is eigenlijk een uit zijn voegen gebarsten passie van mijn ouders die vroeger onder andere kostuums verhuurden voor carnaval. Het aanbod carnavalsartikelen is zelfs zo groot geworden dat wij sinds 1999 hiervoor een aparte winkel hebben geopend in Kerksken. Klanten komen zelfs van West-Vlaanderen, Gent en Antwerpen naar onze winkel. Dat weten veel inwoners niet. Ook dat wij gespecialiseerd zijn in vuurwerk, ballondecoraties en een goed draaiende webshop hebben is niet door iedereen gekend.”

Er was eens… hoe het begon
“Ik stam uit een echte ondernemersfamilie. Zo vond ik zelfs facturen uit 1905 terug, toen nog van een schilderszaak. Het zit dus in mijn bloed. Als kind ben ik opgegroeid in de winkel van mijn ouders. Toen maakten ze de kostuums nog zelf. Dat is nu niet meer realistisch.”

Een “specialleke” uit de carrière
“Ik – en bij uitbreiding de zaak – sta ook wel bekend als ‘tetjen’. Een bijnaam die eigenlijk al meegaat van in de tijd van mijn grootvader. Er bestaan 2 verhalen. Of hij zou een klein ventje geweest zijn, een ‘tetjen’, of hij zou zot geweest zijn van ‘tetjespap’. Wat dat dan juist was, weet ik zelf eigenlijk ook niet (lacht). Als kind was ik geen fan van die bijnaam. Nu kan ik ermee lachen.”

Nog een laatste Driekoningen-tip
“Duik voor Driekoningen eens opnieuw die verkleedkoffer in. Het is zo’n mooie traditie, vroeger populair in Kerksken maar nu vooral in Denderhoutem. Dat lokale is zoiets waardevols. Heb je niets in de kast hangen? Dan kan je altijd in onze winkel terecht, of in de webshop natuurlijk.”

www.feestwinkelbartgees.be 
Driehoekstraat 33, 9451 Kerksken