Evenementenloket: evenement organiseren

Hoe evenement aanvragen

Wens je een evenement te organiseren? Dan dien je administratief enkele zaken in orde te brengen, voor je aan de communicatie van je activiteit begint.

Zoek jij nog lokaal talent om je activiteit, evenement of privéfeest wat op te leuken? Hier vind je een overzicht van lokale muzikanten, zangers, dichters, en kunstschilders.

Welke stappen?

Aanvraag via ZOEM als je een eventuele reservatie wenst van gemeentelijke zalen en/of materialen: ga naar www.zoemhaaltert.be. Instructievideo's vind je onderaan deze pagina bij downloads.

De eventorganisator is zelf verantwoordelijk voor de correctheid van de ingevulde aanvraag. Indien blijkt dat de ingevulde formulieren onvolledig of onjuist zijn voor de start van het event, kan dit door het lokaal bestuur alsnog geannuleerd worden.

Deze documenten voeg je volledig en waarheidsgetrouw ingevuld bij de aanvraag:

  • Gedetailleerd plan op schaal van de locatie (aanduiding tafels met zitplaatsen, foodtruck, in en out, looplijnen aanduiden, sanitair, toog, podium, nooduitgangen aanduiden, …).
  • Keuringsattest voor tenten, kookmateriaal, ...

Van zodra wij alle nodige info ontvangen, wordt de aanvraag voorgelegd aan het college van burgemeester en schepenen. Zij bekijken dit dossier en geven het evenement al dan niet groen licht tot organisatie.

Flowchart van de evenementenaanvraag bij lokaal bestuur Haaltert

Workshop, lessenreeks of vergadering

Een workshop, lessenreeks of vergadering valt niet onder een evenementenaanvraag. Hiervoor is het voldoende om een zaal te reserveren via www.zoemhaaltert.be