Extra testcentrum voor PCR-testen

De corona-testcapaciteit wordt opgedreven dankzij een extra testcentrum op de Albrechtlaan in Aalst, in het voormalig donorcentrum van het Rode Kruis. Je kunt er na een afspraak terecht voor een PCR-test.

De twee Aalsterse ziekenhuizen en de huisartsen van Eerstelijnszone Regio Aalst worden overspoeld met aanvragen voor een coronatest. Dit zorgt voor een enorme druk op de gezondheidszorg, gewone consultaties komen in het gedrang. Komende dagen en weken wordt verwacht dat de vraag naar testen nog zal stijgen. Het nieuwe testcentrum zorgt voor extra capaciteit. Het komt er niet ter vervanging van de bestaande testcentra in de regio, maar ter aanvulling

Het nieuwe testcentrum is een samenwerking tussen de stad Aalst, de Eerstelijnszone Regio Aalst (Erpe-Mere, Denderleeuw, Haaltert, Lede en Aalst), de huisartsenwachtpost, het OLV en het ASZ.

Locatie is wijkgezondheidscentrum De Oever van het Daenshuis op de Albrechtlaan 117 in 9300 Aalst (het voormalige donorcentrum van het Rode Kruis).

Het nieuwe testcentrum is makkelijk bereikbaar en heeft een ruime parking.

Testcentrum ‘De Oever’ is vanaf 18 november 2021 op weekdagen open van 13 tot 21 uur en in het weekend van 9 tot 17 uur. Opgelet, je kan er enkel terecht na een afspraak

Klik hier om ook de andere testcentra te bekijken

Maak een afspraak

Vertoon je symptomen van corona, heb je een hoogrisico contact gehad of moet je getest worden in het kader van reizen, dan is een PCR-test aangewezen. Hiervoor heb je een CTPC-code (Corona Test Prescription Code) nodig. Die kan je aanvragen door de zelfevaluatietool (SAT) in te vullen of contact op te nemen met je huisarts.

Als je via je computer of smartphone inlogt op "Mijn Gezondheid" kan je daar de zelfevaluatietool (SAT) vinden. Op dit platform kan je ook met je CTPC-code online een afspraak maken voor een test in één van de testcentra in je buurt. 

Lukt het niet om online een afspraak te maken? Dan kan je ook steeds telefonisch een afspraak maken in het testcentrum van jouw keuze. Vanaf 18 november is ook testcentrum ‘De Oever’ telefonisch bereikbaar tijdens de openingsuren voor het boeken een afspraak. De Oever is bereikbaar op weekdagen van 13 tot 21 uur en in het weekend van 9 tot 17 uur op telefoonnummer 053 22 02 55.  

Opgelet: Wil je verschillende leden van je gezin laten testen? Voor elke te testen persoon heb je een CTCP-code nodig en moet je een aparte afspraak inboeken. 

Wat breng je mee naar het testcentrum?

  • Je identiteitskaart 
  • Voor een test bij kinderen: de Kids-ID of het rijksregisternummer
  • Een geldige CTPC-code per persoon

Draag ook zeker een mondmasker en respecteer de basisregels van handhygiëne en afstand houden.

Hoe krijg je je testresultaat?

Het testresultaat ontvang je: 

Ook je huisarts heeft toegang tot het testresultaat. Respecteer intussen de quarantainevoorschriften. Zo hou je de verdere verspreiding van het coronavirus tegen. 

Wat als je positief test?

Wie besmet is met COVID-19 moet in isolatie. Lees hier de meest recente informatie over quarantaine en isolatie.

Je kan ook het federale callcenter contacteren met vragen via 0800 14 689. Dit tussen 9 en 18 uur. 

Nuttige links

Alle info over testen vind je op de federale website info-coronavirus.be of op de website van Zorg en Gezondheid

Bekijk hier het instructiefilmpje hoe aanmelden op ‘Mijn Gezondheid’