Fiberklaar in Haaltert

Vlaams nutsbedrijf Fiberklaar legt een open glasvezelnetwerk aan in een deel van Haaltert. Dit glasvezelnetwerk maakt supersnel en stabiel internet mogelijk. Concreet gaat het in deze fase over zo’n 4.800 potentiële huisaansluitingen in onze gemeente.

De glasvezeltechnologie is de noodzakelijke opvolger van het huidige kabelnetwerk voor internet, dat door het sterk gestegen internetgebruik op zijn limieten stoot.  

Wat doet Fiberklaar?

Het bedrijf Fiberklaar bouwt aan een open glasvezelnetwerk dat snel en stabiel internet mogelijk maakt. Op het open netwerk kan elke internetprovider die dit wenst zijn diensten aanbieden. Fiberklaar biedt dus zelf geen internetabonnementen aan, het zorgt enkel voor de (gratis) aansluiting in jouw woning. Daarna kan je kiezen om al dan niet een glasvezelabonnement af te sluiten bij een van de deelnemende providers.

Je kan het vergelijken met het elektriciteitsnet dat in elke straat ligt. Je moet nog een abonnement afsluiten met één van de energieleveranciers voor je elektriciteit kan verbruiken.

Op dit moment installeert Fiberklaar het glasvezelnetwerk. De installatie van de fibercontactdoos (zie foto) in je huis is volledig gratis en heeft geen enkele abonnementsverplichting. Je kan dus ook gewoon je aansluiting laten installeren en later pas kiezen om eventueel een glasvezelabonnement af te sluiten bij een van de deelnemende internetproviders.

Fiberklaar in Haaltert

Fiberklaar wil in deze fase zo’n 4.800 woningen in Haaltert gratis aansluiten. 

Waarom doet Fiberklaar de gemeente niet meteen in z’n geheel?

Het nutsbedrijf werkt op basis van bouwgebieden, opgesteld door ingenieurs en bouwtechnici. Op basis van verschillende parameters is er voor deze fase een bouwgebied uitgetekend dat nu een deel van Haaltert omvat. De ambitie van Fiberklaar is om tegen 2028 anderhalf miljoen woningen in Vlaanderen aan te sluiten op zijn open glasvezelnetwerk.

Benieuwd of jouw woning al aansluitbaar is?

Surf dan naar www.fiberklaar.be en doe de adrescheck (rode knop rechts bovenaan). Vul je postcode en daarna je straat en huisnummer in. Valt jouw woning momenteel nog niet binnen het aansluitbare gebied, maar heb je wel interesse? Schrijf je dan via de website in als je op de hoogte wil blijven.

Infomomenten

Onlangs ontving je een folder van Fiberklaar met informatie. Daarnaast organiseren ze een online en een live infomoment in Haaltert. Of loop eens langs bij het pop-up infopunt op de jaarmarkt in Haaltert op 26 oktober of op de wekelijkse markt in Haaltert op 3 november.

Online infomoment: op dinsdag 7 november 2023 kan je het online infomoment volgen. Het webinar start om 19u30 en duurt een kwartiertje. Je kan jouw vragen stellen via de live chat.

Live infomoment: op dinsdag 14 november 2023 organiseert Fiberklaar een live infomoment in zaal Jeugdheem (Papestraat 10, 9450 Haaltert). Je bent welkom vanaf 18u30. Tussen 19u en 20u wordt een presentatie gegeven over fiber, Fiberklaar en de aanleg van het netwerk. Daarna is er ruim de tijd om jouw vragen te stellen aan de fiberexperts. 

Je vindt meer informatie op www.fiberklaar.be/haaltert of bekijk de veelgestelde vragen via www.fiberklaar.be/nl/faq.