Fiberklaar in Haaltert

Vlaams nutsbedrijf Fiberklaar legt een open glasvezelnetwerk aan in een deel van Haaltert. Dit glasvezelnetwerk maakt supersnel en stabiel internet mogelijk. Op 14 maart kan je naar een infomoment over de aanleg.

Concreet gaat het in deze fase over zo’n 4.800 potentiële huisaansluitingen in onze gemeente. De glasvezeltechnologie is de noodzakelijke opvolger van het huidige kabelnetwerk voor internet, dat door het sterk gestegen internetgebruik op zijn limieten stoot.  

Wat doet Fiberklaar?

Het bedrijf Fiberklaar bouwt aan een open glasvezelnetwerk dat snel en stabiel internet mogelijk maakt. Op het open netwerk kan elke internetprovider die dit wenst zijn diensten aanbieden. Fiberklaar biedt dus zelf geen internetabonnementen aan, het zorgt enkel voor de (gratis) aansluiting in jouw woning. Daarna kan je kiezen om al dan niet een glasvezelabonnement af te sluiten bij een van de deelnemende providers.

Je kan het vergelijken met het elektriciteitsnet dat in elke straat ligt. Je moet nog een abonnement afsluiten met één van de energieleveranciers voor je elektriciteit kan verbruiken.

Op dit moment installeert Fiberklaar het glasvezelnetwerk. De installatie van de fibercontactdoos (zie foto) in je huis is volledig gratis en heeft geen enkele abonnementsverplichting. Je kan dus ook gewoon je aansluiting laten installeren en later pas kiezen om eventueel een glasvezelabonnement af te sluiten bij een van de deelnemende internetproviders.

Fiberklaar in Haaltert

Fiberklaar wil in deze fase zo’n 4.800 woningen in Haaltert gratis aansluiten. 

Waarom doet Fiberklaar de gemeente niet meteen in z’n geheel?

Het nutsbedrijf werkt op basis van bouwgebieden, opgesteld door ingenieurs en bouwtechnici. Op basis van verschillende parameters is er voor deze fase een bouwgebied uitgetekend dat nu een deel van Haaltert omvat. De ambitie van Fiberklaar is om tegen 2028 anderhalf miljoen woningen in Vlaanderen aan te sluiten op zijn open glasvezelnetwerk.

Benieuwd of jouw woning al aansluitbaar is?

Surf dan naar www.fiberklaar.be en doe de adrescheck (rode knop rechts bovenaan). Vul je postcode en daarna je straat en huisnummer in. Valt jouw woning momenteel nog niet binnen het aansluitbare gebied, maar heb je wel interesse? Schrijf je dan via de website in als je op de hoogte wil blijven.

Infomoment

Onlangs ontving je een folder van Fiberklaar met informatie. Op 14 maart ben je ook doorlopend welkom op een infomoment, waar je meer te weten komt over de aanleg en vragen kan stellen aan de aannemer, huisbezoekers en de fiberexperts. 

  • Donderdag 14 maart 2024
  • tussen 14 en 18 uur
  • Jeugdheem, Papestraat 10

Je vindt meer informatie op www.fiberklaar.be/haaltert of bekijk de veelgestelde vragen via www.fiberklaar.be/faq.