Fietsbib "Op Wielekes": leen een kinderfiets uit

Bij Op Wielekes kunnen gezinnen met kinderen tussen 3 en 12 jaar kinderfietsen lenen. Is een kind na een tijdje zijn of haar tweewieler ontgroeid, dan kan het die inruilen voor een passend exemplaar. Zo hoeven gezinnen niet om de paar jaar een nieuwe fiets te kopen.

In september 2021 lanceerden we de fietsbib "Op Wielekes", een deelsysteem voor kinderfietsen. Bij Op Wielekes kunnen gezinnen met kinderen tussen 3 en 12 jaar kinderfietsen lenen. Is een kind na een tijdje zijn of haar tweewieler ontgroeid, dan kan het die inruilen voor een passend exemplaar. Zo hoeven gezinnen niet om de paar jaar een nieuwe fiets te kopen. 

Dankzij Op Wielekes is er altijd toegang tot een kwaliteitsfiets op maat van het kind. Bovendien winnen ouders thuis plaats door alleen de fiets te stallen die ze op dat moment nodig hebben. Een ander voordeel is dat fietsen delen ervoor zorgt dat er minder fietsen op de afvalberg terechtkomen. Het is dus ook goed voor het milieu.

Geen lidgeld

Om dit initiatief zo toegankelijk mogelijk te maken vraagt Haaltert geen lidgeld, alleen een waarborg van 40 euro per fiets met een maximum van 100 euro per gezin. Voor die prijs kan je een fiets uit het aanbod van Op Wielekes kiezen en meenemen naar huis. Er is ook een mogelijkheid tot sociaal tarief indien ouders recht hebben op een UiTPAS aan kansentarief. 

Vrijwilligers gezocht

Om de werking van de fietsbib te ondersteunen, zijn we nog op zoek naar vrijwilligers. 

Ga naar idee.haaltert.be en bekijk daar de vrijwilligersvacatures. 

Fietsje schenken? 

Heb je nog een kinderfiets staan? Dan kan je hem ook schenken aan de fietsbib. 

Depot aan het Sociaal Huis

Op Wielekes is te vinden in het Sociaal huis, Donkerstraat 30 in Haaltert.

Het depot is open:

  • elke eerste donderdag van de maand van 18 uur tot 20 uur
  • in de oneven weken elke woensdag van 13.30 uur tot 16.30 uur

Op Wielekes maakt deel uit van een netwerk met depots in verschillende steden.  

Meer info

opwielekes@haaltert.be

www.opwielekes.be/haaltert