Fietsnetwerk Scheldeland

Tussen Gent en Antwerpen stroomt de Schelde in een steeds bredere bedding naar zee. De werking van eb en vloed laat zich gelden. Meersen krijgen het gezelschap van slikken en schorren. Op de autovrije dijkwegen en jaagpaden van de Schelde en bijrivier de Dender is het heerlijk fietsen. Veerdiensten brengen je op een aangename wijze van de ene oever naar de andere. Drie historische "Denderende" steden zijn een bezoekje meer dan waard: Dendermonde, Aalst en Ninove. Bovendien is Scheldeland dé gastronomische regio bij uitstek. Nergens anders liggen de sterren-restaurants zo dicht bij elkaar. Een smakelijke fietstocht is hier verzekerd! Het fietsnetwerk "Scheldeland, langs Schelde en Dender" telt 180 knooppunten en 840 km fietswegen.

Alle nodige informatie ivm het fietsroutenetwerk Scheldeland kunt u terugvinden op de website van toerisme Scheldeland: www.scheldeland.be.

De kaart van het fietsroutenetwerk 'Fietsen in het Scheldeland - langs Schelde en Dender' kost 6 euro. U kunt ze hier online bestellen. Ze is uiteraard ook beschikbaar in het toeristisch infopunt in de hoofdbibliotheek en aan het loket van de vrijetijdsdienst in het gemeentehuis.