Fietsnetwerk Scheldeland

Scheldeland

Het fietsnetwerk "Scheldeland, langs Schelde en Dender" telt 180 knooppunten en 840 km fietswegen.

Tussen Gent en Antwerpen stroomt de Schelde in een steeds bredere bedding naar zee. De werking van eb en vloed laat zich gelden. Meersen krijgen het gezelschap van slikken en schorren.

Op de autovrije dijkwegen en jaagpaden van de Schelde en bijrivier de Dender is het heerlijk fietsen. Veerdiensten brengen je op een aangename wijze van de ene oever naar de andere.

Drie historische "Denderende" steden zijn een bezoekje meer dan waard: Dendermonde, Aalst en Ninove.


Bovendien is Scheldeland dé gastronomische regio bij uitstek. Nergens anders liggen de sterrenrestaurants zo dicht bij elkaar. Een smakelijke fietstocht is hier verzekerd! 

Meer info op de website van toerisme Scheldeland: www.scheldeland.be

De kaart van het fietsroutenetwerk 'Fietsen in het Scheldeland - langs Schelde en Dender' kost 6 euro. Je kan ze online bestellen op de website van toerisme Scheldeland of kopen in onze toeristische infopunten. 

Routes

Stippel je eigen fietsroute uit langs knooppunten. Maak snel en eenvoudig je eigen fietsroute langs fietsknooppunten, terrasjes en activiteiten in de buurt.  

Met de fietsrouteplanner kan je snel en eenvoudig een fietsroute uitstippelen op de kaart langs knooppunten, horeca, bezienswaardigheden en activiteiten onderweg.


Op de routeplanner vind je het volledige fietsroutenetwerk van Vlaanderen met alle fietswegen en fietsknooppunten. https://www.routen.be/fietsrouteplanner