Geboortebossen

In Haaltert worden al jarenlang geboortebossen aangeplant. Na de Holbeekweg, de Hoomweg en het Eiland, wordt nu verder geplant in de Hoomweg in Heldergem. 

Elk jaar (met uitzondering van coronajaar 2020 en 2021) worden kersverse ouders uitgenodigd om een boompje te komen planten voor hun nieuwe kindje. De ouders ontvangen daarvoor een uitnodiging en kunnen op de vastgelegd dag langskomen in het geboortebos. Daar staan boompjes klaar die de gezinnen planten in naam van de baby. De ouders krijgen een naamkaartje om aan de boom te hangen en een attentie voor hun nieuwe spruit.

Er wordt telkens een mix van inheemse struiken en bomen geplant: Meidoorn, Zwarte Els, Sporkehout, Gelderse Roos, Kardinaalsmuts en Hazelaar. Natuurpunt en gemeentepersoneel steekt naar goeie gewoonte een handje toe. 

Op die manier stijgt het aantal bomen in Haaltert. We hopen dat de kinderen later in de bossen gaan spelen en wandelen. 

Update 20/10/2021

In 2020 en in 2021 kon de aanplant van het geboortebos voor de kersverse Haaltenaartjes helaas niet doorgaan door de coronamaatregelen. In het voorjaar van 2022 plannen we een driedubbele aanplant voor de geboortejaren 2019, 2020 en 2021. De ouders krijgen een persoonlijke uitnodiging in de brievenbus.

Speelbos

Eén van de geboortebossen werd al aangelegd als speelbos. 

Spelen op natuurlijke speeltoestellen, middenin het bos. En het bos zelf is ook een speelterrein vol uitdagingen.

Aan de Heldergemstraat/Oud-dorp kan je de Hoomweg inrijden. Wat verder dan nummer 25 zie je een bomenrij. Daar kan je via een landwegje, waar het bord staat, naar het speelbos.

Gerelateerde items