10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

Elk jaar, van 1 tot 10 oktober, zetten we in Haaltert het belang van een goede geestelijke gezondheid in de kijker. Het doel? Mentaal welbevinden en psychische kwetsbaarheid bespreekbaar maken.

Van 1 tot 10 oktober kan je deelnemen aan 4 activiteiten: 

  • Gelukswandeling
  • Ludieke theatervoorstelling: Ja of JA? De strategie van geluk
  • Kortverhaal en gedicht tijdens “Straffe Koffie”
  • Knutsel- en Speelbabbel 

De 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid is een jaarlijks initiatief van de Vlaamse Logo’s, het Vlaams Instituut Gezond Leven en Te Gek!?. Lokaal bestuur Haaltert zet hier, als Gezonde Gemeente, op in. 

Gelukswandeling

We trappen de 10-daagse van de geestelijke gezondheid af met een heuse gelukswandeling in Heldergem! Onderweg maak je kennis met de geluksdriehoek: je leert stap voor stap wat mentaal welbevinden is en hoe je hier aan kan werken.

Op zondag 1 oktober gebeurt de officiële opening om 14 uur aan het Oud Gemeentehuis van Heldergem. Hier vertrekt de wandeling, die verder gaat richting het speelbos in Hoom. Hou onderweg jouw ogen goed open en wie weet ontdek je wel 1 van onze mooie prijzen.

Geen fan van wandelen? Geen probleem! Kom gerust iets eten of drinken. Daarnaast is er ook een doorlopend aanbod aan reuze spelen en een survivalrun stormbaan. 

De toegang is gratis en voor iedereen.

De wandeling is doorlopend open en beschikbaar tot en met 10 oktober. Je kan de route binnenkort onderaan deze pagina terugvinden. 

Wanneer?

Zondag 1 oktober van 14 tot 18 uur (officiële opening).

Doorlopend van 1 tot 10 oktober.

Waar?

Oud Gemeentehuis Heldergem, Heldergemstraat 134

Speelbos Heldergem

Kostprijs

Gratis. 


Ludieke theatervoorstelling: Ja of JA? De strategie van geluk

Af en toe sputtert het leven tegen. Je werk voert veranderingen door. Je baas maakt een kleinerende opmerking. Je beste vriend laat je in de steek. Je wasmachine hapert. Iedereen reageert anders op zo’n situatie. Maar, ga eens na: hoeveel energie verspil je door te klagen over dingen waar je eigenlijk niets aan kan veranderen? Moet je dan alles zomaar passief goedkeuren? Nee, gij!

Wat dan wel? Doelbewust je energie richten op zaken waar je wél vat op hebt. Want door je focus te verleggen van het probleem naar de oplossing, creëer je zelf je geluk! Deze inspiratiesessie helpt je de koe bij de hoorns te vatten en elke situatie om te buigen naar iets positiefs. Klaar om te investeren in een positieve mindset?

Tijdens deze voorstelling leert Frederik Imbo je JA-taal spreken. Niet gemakkelijk? Zeker. Skiën is ook niet gemakkelijk. Maar je leert het door het te doen. Geluk is niet je afvragen 'half vol' of 'half leeg', maar waar de kraan is.

Wanneer?

Dinsdag 3 oktober van 19.30 tot 21 uur. 

Waar?

De Spot, Molenstraat 17 Denderhoutem

Kostprijs

Basistarief: 8 euro, kind: 6 euro 

Met UiTpas aan kansentarief: 1,5 euro 

Of omruilen voor 10 UiTpaspunten 

Schrijf hier in voor deze activiteit: De strategie van geluk


Kortverhaal en gedicht tijdens “Straffe Koffie”

Op maandag 2 oktober kan je aansluiten bij Straffe Koffie van Welzijnsschakel ’t Klikt van 13.30 tot 15.30 uur in de Academie van Denderhoutem, Molenstraat 17. Er wordt een kortverhaal en een gedicht in het thema voorgelezen en besproken. 


Knutsel- en Speelbabbel 

Op woensdag 4 oktober staat de knutsel- en speelbabbel van Huis van het Kind ook in het teken van geestelijke gezondheid. Kom eens langs met je kind(eren) vanaf 13.30 uur in de bibliotheek van Haaltert. 

 

Video