Geluk is… offline én online shoppen - Karo schoenen en lederwaren

Na jaren sparen en dromen, opende in 2003 Karo schoenen en lederwaren officieel de deuren. Waarom een schoenenwinkel? Dat was het resultaat van een regionaal marktonderzoek. De oplossingsgerichte en commerciële vaardigheden gecombineerd met de durf om snel te anticiperen op veranderende behoeften, zorgden ervoor dat zij als één van de eerste schoenenwinkels in België een webshop hadden. 

Er was eens…hoe het begon

“In 2008-2009 kwam het bewustzijn dat een website nodig was. Maar online verkopen, dat leek toen een utopie. Toen de website live was, kregenwe opeens vragen uit Italië en New York of we onze schoenen wilden opsturen. En zo begon de molen te draaien. In 2013 was onze eigen webshop een feit. Meteen druppelden de eerste bestellingen binnen en vanaf dan ging het alleen in stijgende lijn.

Een “specialleke” uit de carrière

“Ik weet nog dat mensen medelijden hadden toen we door corona de deuren moesten sluiten. Maar het duurde welgeteld 1 week en onze webshop ontplofte: De bestellingen stroomden massaal binnen. Waar ik vóór corona aan 1 winkelkar voldoende had om de bestellingen te verzenden, werden dat er tijdens de sluiting 4 en moesten we al snel overschakelen naar een professionelere logistieke aanpak. Die mentaliteitsswitch bij de consument is ook na corona gebleven tot op vandaag.” 

Nog een laatste tip

“Sinds corona halen we twee derden van onze omzet uit de online verkoop. Maar laat je niet misleiden. Een sterke webshop vraagt investering op meerdere vlakken en er zijn veel “cowboys” op de markt. Kies een goede partner die eerst resultaat levert en dan pas met de rekening komt zwaaien."

054 32 16 63
info@schoenenkaro.be
www.schoenenkaro.be