Gemeenteraad

De gemeenteraad is bevoegd om alles te regelen wat van gemeentelijk en algemeen belang is. Het is de wetgevende macht van de gemeente. De gemeenteraadsleden stellen de reglementen op en nemen belangrijke beslissingen. De gemeenteraad vertegenwoordigt de bevolking.

Data raden

  • Maandag 30 november 2020
  • Donderdag 17 december 2020

De data van de raden in 2021 worden hier binnenkort aangevuld. 

Volg de raad online

Door de coronamaatregelen is het voor publiek al een tijdje niet meer mogelijk om de gemeenteraad en OCMW-raad bij te wonen. Het lokaal bestuur voorziet nu een livestream waarmee de raden live kunnen gevolgd worden.

Je kan de raden vanaf 20 u. online live kunnen meevolgen via het Vimeo-kanaal. De opnames zijn niet achteraf te (her)bekijken. Er kan enkel op het moment zelf meegekeken worden van thuis uit.

Klik hier om de livestream van de raden online te volgen 

 

Vragenhalfuurtje

Het vragenhalfuurtje start om 19.30 u, de gemeenteraad om 20 u. Dan kan je een vraag stellen die je minimum 8 werkdagen voor de gemeenteraad mailt naar vragenhalfuurtje@haaltert.be. De vraagsteller is aanwezig op de gemeenteraad en stelt daar zijn vraag nog eens aan de raadsleden. Indien die persoon er niet kan zijn, kan een andere Haaltenaar die vertegenwoordigen.

Meer info over het vragenhalfuurtje

 

Bekijk hier de agenda's en verslagen van de gemeenteraad

Bekijk hier de bekendmakingen

Bekijk het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad

Samenstelling