Groenblauwe oase in Hoogstraat en Achterstraat: denk mee

Samen met Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen onderzoeken we hoe we het stuk natuur tussen de Hoogstraat en Achterstraat toegankelijk kunnen maken voor iedereen. We hebben jouw hulp nodig voor het ontwerp!

We hebben groen licht gekregen voor het uitvoeren van het LEADER-project ‘Een groenblauwe oase in Haaltert’. Dit project maakt deel uit van het Europese Gemeenschappelijke Landbouwbeleid en richt zich op de ontwikkeling van plattelandsgebieden. LEADER is een subsidiemaatregel die helpt bij de ontwikkeling van het platteland. 

Projectgebied

Het project richt zich op een 1,35 hectare groot stuk natuur in het centrum van Haaltert, tussen de Hoogstraat en Achterstraat. Dit gebied is momenteel niet toegankelijk, maar we willen het openstellen.

Financiering en timing

We hebben tot juni 2026 de tijd om een gedragen ontwerp te ontwikkelen en uit te voeren. Het project beschikt over aanzienlijke middelen, waarbij de gemeente Haaltert het grootste deel van de aanvullende financiering voor haar rekening neemt. Het Regionaal Landschap draagt ook bij.

Denk mee

Voor het opstellen van het ontwerp hebben we jouw hulp nodig. We willen regelmatig samenkomen met de inwoners van Haaltert om ideeën uit te wisselen en samen te werken aan het ontwerp.

Je bent welkom voor een eerste bijeenkomst, op dinsdagavond 25 juni van 19 tot 22 uur in het gemeentehuis. Tijdens deze avond zullen we:

  • Uitleg geven over het opzet en de voorwaarden van het project.
  • Een wandeling maken op de site om het gebied te verkennen.
  • Een creatieve oefening doen op kaart om ideeën te verzamelen.

Inschrijven voor de bijeenkomst is verplicht en kan via dit formulier, tot en met zaterdag 22 juni. 
Vergeet je stevige schoenen of laarzen niet!