Groepsaankoop #1000regentonnen

Bestel tussen 7 april en15 mei 2023 een regenton voor jouw tuin met de tweede groepsaankoop #1000regentonnen.

Kiezen voor regenwater is ecologisch en voordelig! Maar dan moet je het regenwater natuurlijk wel kunnen opvangen. Vanaf 7 april kan je op www.1000regentonnen.be de types tonnen en de prijzen zien en je bestelling plaatsen.

Je kan kiezen uit drie types:

  • een standaardton
  • een middelgroot muurmodel
  • een kingsize muurmodel.

Het zijn stuk voor stuk kwalitatieve, duurzame en weerbestendige tonnen.

Je ton wordt eind juni thuis geleverd.

Wie een cilindervormige regenpijp heeft en er ook een vulautomaat bijbestelt kan die voor een kleine meerprijs laten aansluiten op de regenpijp.

Alle info op www.1000regentonnen.be 

Het belang van wateropvang

Regenwater is een kostbaar goed. Droge zomers met een tekort aan water vormen een probleem voor landbouw en natuur.  En een teveel aan water leidt tot wateroverlast, soms met vernietigende kracht.  Met een regenton vang je hemelwater op zodat er minder naar de riool wegvloeit. Je kan het gebruiken in je tuin of om je auto of fiets te wassen. Zo bespaar je heel wat liters op je stadswaterverbruik. Regenwater bevat nauwelijks kalk, waardoor het goed is voor je bloemen en planten. 

Met een regenton doe je goed voor de natuur, bespaar je op je waterfactuur en help je mee om onze gemeente klimaatbestendig te maken.

De groepsaankoop regentonnen is een initiatief van streekintercommunale SOLVA in samenwerking met afvalintercommunales ILVA en IVLA.