Groepsaankoop groene stroom en aardgas

Het is dit jaar de tiende keer dat de Provincie Oost-Vlaanderen de groepsaankoop voor 100% groene stroom en aardgas organiseert. En daar kan jij je nog tot 2 februari gratis en vrijblijvend voor inschrijven. Naast particulieren kunnen ook KMO’s en zelfstandigen deelnemen.

Vorige campagne koos de Provincie resoluut voor groene stroom van eigen bodem. Dit jaar bieden ze dit opnieuw aan. Door alle geïnteresseerden te verzamelen en samen energie in te kopen, zakt de prijs bovendien aanzienlijk.

Particulieren, zelfstandigen en KMO’s kunnen zich inschrijven vanaf 23 november 2020 via www.oost-vlaanderen.be/groepsaankoop  , via het gratis nummer 0800 60 601 of via het loket.

25% huishoudens veranderde van energieleverancier

In 2019 veranderden zo’n 715.0491 huishoudens van energieleverancier. Uit jaarlijks onderzoek van de VREG blijkt dat de prijs hierbij de belangrijkste reden is om over te stappen. Via de Groepsaankoop van de Provincie Oost-Vlaanderen in 2020 stapten zo’n 33.000 consumenten over naar een voordeliger en groener energiecontract. Voor een Oost-Vlaamse gezin kon de energiefactuur gemiddeld 477 euro goedkoper.

Naast prijs speelt duurzaamheid de laatste jaren een steeds grotere rol. Volgens de VREG was er in 2019 opnieuw sprake van een toename aan opgewekte groene stroom, met name uit biomassa, wind en biogas. Daartegenover stond een sterke daling in kernenergie. Steeds meer Vlamingen gaan bewuster om met hun energie. Via de Groepsaankoop van de Provincie Oost-Vlaanderen wordt het voor gezinnen en professionelen eenvoudiger om een keuze voor groene en lokale energie te maken. Het doel dit jaar is dan ook om zoveel mogelijk Vlamingen voordelige en duurzame energie aan te bieden. Het kwaliteitslabel van de CREG bevestigt de professionaliteit van de organisator van de Groepsaankoop en laat de onafhankelijkheid tegenover energieleveranciers zien. Ook geeft het CREG-label aan dat de informatievoorziening vanuit de Groepsaankoop als correct, toegankelijk en volledig beschouwd wordt.

Lokaal bestuur Haaltert steunt dit initiatief om werk te maken van een klimaatgezonde gemeente in een klimaatgezonde regio. Klik hier voor meer info over ons Klimaatplan. 

Gratis en vrijblijvend inschrijven

Iedereen kan zich gratis en vrijblijvend inschrijven voor de Groepsaankoop. Het is mogelijk je in te schrijven tot 2 februari 2021. Naast particulieren kunnen ook KMO’s en zelfstandigen deelnemen. Inschrijven kan online via www.oost-vlaanderen.be/groepsaankoop, via het gratis nummer 0800 60 60 of via een loket bij jouw in de buurt.

Hoe meer particulieren en professionelen zich inschrijven, hoe scherper het aanbod van de winnende energieleverancier zal zijn. De veiling vindt plaats op 2 februari 2021. Tijdens de veiling concurreren verschillende leveranciers met elkaar om een zo laag mogelijke prijs aan te bieden. Uiterlijk drie weken na de veiling ontvangen de deelnemers een persoonlijk aanbod. Zij hebben dan tot eind april 2021 om te beslissen of ze op het aanbod ingaan. Een vlotte overstap wordt daarna gegarandeerd.

Info

Provincie Oost-Vlaanderen: 0800 60 601 (werkdagen van 9 tot 20 uur)
groenestroom@oost-vlaanderen.be