Haal die jetons uit je lade

Nu de coronamaatregelen weer activiteiten en grotere evenementen toelaten, kunnen de Haaltertse verenigingen eindelijk aan de slag met de gemeentelijke jetons. De bedoeling is om de gezinnen naar de Haaltertse activiteiten te lokken en hen een extraatje te geven om er te spenderen.

Elk gezin kreeg eind 2020 een envelop met 15 jetons in de bus. Het was een coronasteunmaatregel van lokaal bestuur Haaltert voor de gezinnen, de verenigingen en voor een bruisend Haaltert

Lokaal bestuur Haaltert kende in 2020 een “vrijetijdsbudget voor gezinnen” toe in de vorm van 15 houten jetons met het logo op van Haaltert. Elk jeton is 1 euro waar. Op activiteiten van Haaltertse verenigingen en van lokaal bestuur Haaltert zelf kan je je jetons omruilen. Bv. om je inkom of een drankje te betalen. De verenigingen krijgen de waarde van de ingezamelde jetons terugbetaald. 

Waar kan je ermee terecht? 

Organisatoren laten je in de promotie voor hun activiteit weten hoe en of je jetons kan omruilen. 

In de UiTkalender in het gemeentelijk infoblad Mahazine staat aangeduid bij welke activiteiten je terecht kan met je jetons. 

Coronasteunmaatregelen verlengd 

Doordat het openbaar leven zolang stil lag, verlengde lokaal bestuur Haaltert de coronasteunmaatregelen tot eind 2022. Dat is niet alleen het vrijetijdsbudget (jetons), maar ook de coronasubsidies voor de lokale ondernemers en de verenigingen.  

Lokale ondernemers kunnen de kosten van een advertentie of reclamespot voor hun zaak laten terugbetalen. Verenigingen kunnen dan weer de kosten van een activiteit indienen bij lokaal bestuur Haaltert.