Haalbaarheid

Ga zeker eens langs bij onze dienst Lokale Economie zij helpen je graag. Maar ook bovenlokaal zijn er enkele interessante tools die je inzicht geven in de haalbaarheid van je concept of je helpen met je ondernemingsplan. Unizo organiseert bijvoorbeeld startsessies.Of loop lokaal eens langs bij je boekhouder. Die kan je ook op weg helpen.

Ken je geen boekhouder? Neem een kijkje in onze bedrijvengids .Ondernemers die zich aansluiten bij ons Knappe Koppen-netwerk krijgen een eigen webpagina in deze online bedrijvengids.

Startkompas - VLAIO

Het startkompas is een werkinstrument waarmee je de haalbaarheid (financieel en organisatorisch) van jouw project kan inschatten. Het kan ook dienen als basis voor je ondernemingsplan. 

www.vlaio.be

Een straf ondernemingsplan - UNIZO

Elke onderneming die met een nieuwe activiteit start moet over een ondernemingsplan of businessplan beschikken. Een belangrijk onderdeel hiervan is bijvoorbeeld je financieel plan. Dit is wettelijk verplicht wanneer je een nv, bv of cv opricht.

www.startersplatform.unizo.be


Toegang tot het beroep en wettelijke stappen - FOD Economie en KBO

Bij de FOD Economie vind je richtlijnen om je ondernemingsproject uit te werken, informatie over de voorwaarden om een zelfstandige activiteit uit te oefenen, en een stappenplan om een onderneming op te richten.

www.economie.fgov.be

E-scan - VLAIO

Trek je liever de digitale kaart? De haalbaarheid van een webshop hangt af van tal van factoren, zoals de branche, aangeboden producten, doelgroep... Op VLAIO vind je concrete tools, praktische tips, inspiratiesessies (van collega-handelaars) en opleidingen die je inzicht geven in de mogelijkheden voor jouw zaak.

Maak daarbij zeker ook gebruik van de e-scan. Via deze scan ontdek je de mogelijkheden van het internet, kan je je huidige e-score berekenen en ontdekt je welke stappen je nog kan zetten.

www.hetinternetookuwzaak.be

Horecazaak - Horeca Vlaanderen

Droom je ervan om een horecazaak te starten? Dan is Horeca Vlaanderen een interessante partner. Speciaal voor starters organiseren ze doorheen het jaar gratis startersopleidingen en stellen ze een uitgebreide startersbrochure ter beschikking met alle formaliteiten en een overzicht van de belangrijkste wetgeving.

www.horecavlaanderen.be

Contact

Lokale Economie

Adres
Hoogstraat 41 , 9450 Haaltert Gemeentehuis
Tel.
053 85 86 34
economie@haaltert.be
Vandaag
Nu gesloten
open van 09:00 tot 12:00
Morgen
Gesloten

Wil je op afspraak komen? Bel dan naar 053 85 86 00.

Alle openingsuren Lokale Economie