Haaltert in 2022 Dorp van de Ronde van Vlaanderen

Met trots en veel enthousiasme kondigen we aan dat de Ronde van Vlaanderen, Vlaanderens Mooiste, op zondag 3 april 2022 door Haaltert passeert. Haaltert is een Dorp van de Ronde!

Op zondag 3 april 2022, een hoogdag in Vlaanderen voor koersliefhebbers, rijden de profs door Haaltert naar Denderhoutem en langs Heldergem. Een dag eerder, op zaterdag 2 april, is het de beurt aan de wielertoeristen om het parcours te verkennen tijdens We Ride Flanders.

Na corona willen we met dit sportief evenement in open lucht opnieuw de dynamiek in onze gemeente brengen. Samen beleven en genieten verdienen we méér dan ooit.

Dorp van de Ronde

Haaltert is in 2022 en 2024 één van de dorpen van de Ronde. Er zullen een aantal feestzones zijn langs het parcours. Voor de organisatie van de feestzones werkt lokaal bestuur Haaltert graag samen met de talrijke verenigingen en lokale ondernemers van Haaltert. Zij ontvangen binnenkort de nodige communicatie hoe een evenement best aangevraagd wordt. Ze kunnen hun interesse om mee te werken wel al kenbaar maken via het mailadres rondevanvlaanderen@haaltert.be.

Parcours

De renners komen Haaltert binnen in Ede en rijden via de Bruulstraat naar het centrum van Haaltert. Daarna nemen ze de Diepeweg en de Anderenbroek naar het centrum van Denderhoutem. En rijden ze via de Terwarentstraat naar de N460 en zo naar Heldergem. Via de Heldergemstraat rijden ze door naar Aaigem (Erpe-Mere). 

Het parcours kan niet lang genoeg zijn, maar er moesten keuzes gemaakt worden. 3 van onze 4 deelgemeentes konden we na overleg meenemen. Elke inwoner kan inpikken waar hij wil om naar “Vlaanderens Mooiste” te gaan kijken. 

De koers zit in het DNA van ons dorp. Veel wielerrenners uit onze gemeente namen deel aan de Ronde:

  • Hendrik Redant - 7 deelnames
  • Jan Goessens - 4 deelnames
  • Jurgen Guns - 3 deelnames
  • Willem Wijnant - 1 deelname
  • Patrick Roelandt - 1 deelname
  • Edgard Sorgeloos(+) - 5 deelnames
  • Maar ook huidig profwielerrenner Aimé De Gendt. 

Ook 2024 om naar uit te kijken

Lokaal bestuur Haaltert maakte reeds de afspraak met organisator Flanders Classics dat ook in 2024 Haaltert een Dorp van de Ronde is.