Herbi

Update 29 maart 2021

Vaccinatie is onze belangrijkste troef om de COVID-19-pandemie achter ons te laten. Het is belangrijk dat iedereen die zich wil laten vaccineren het vaccinatiecentrum Denderdal kan bereiken. Daarom stelt lokaal bestuur Haaltert haar herbi-bus ter beschikking voor ritten van en naar het vaccinatiecentrum. Hiervoor zal de huidige dienstregeling vanaf 31 maart 2021 tijdelijk opgeschort worden.

Voor vervoer van en naar het vaccinatiecentrum kunnen minder mobiele inwoners van Haaltert contact opnemen met de minder mobielen centrale. Dat kan via mail naar mmc@haaltert.be of door te bellen op het nummer 053 85 86 40. De dienst is elke voormiddag bereikbaar van 9 tot 12 uur. Welk soort vervoer er wordt ingeschakeld, hangt af van de situatie van de inwoner. Hier gelden de voorwaarden van de minder mobielen centrale Haaltert.


Spring op de herbi-bus en laat je rijden door Haaltert

Op 1 oktober 2020 startte lokaal bestuur Haaltert met een eigen busdienst die de deelgemeenten met elkaar verbindt. Iedereen is welkom op de herbi-bus en de ritten zijn gratis! Dus wil je wel eens naar de markt of moet je iets ophalen in een andere deelgemeente? Spring op de herbi-bus!

De herbi-bus is een proefproject dat een jaar zal lopen. Daarna wordt het project geëvalueerd en eventueel bijgesteld.

Routes

De bus rijdt in lange lussen en verbindt zo telkens deelgemeenten aan elkaar. Herbi stopt sowieso aan elke halte. Op het belletje drukken hoeft dus niet. De bus is niet geschikt voor rolstoelen. Gebruikers van de bus dienen voldoende mobiel te zijn om zelf in en uit te stappen.

Aan elke halte staat een haltebord, waarop de dienstregeling voor die halte vermeld staat. Zo is de herbi-bus zichtbaar in het straatbeeld.

Er wordt een folder gemaakt met een overzicht van de verschillende routes. Je kan de folder vanaf oktober ophalen in de gemeentelijke gebouwen. Op de volgende bladzijden vind je eveneens het overzicht van de ritten.

Coronaveilig

In het herbi-busje kunnen normaalgezien 7 personen meerijden, maar door de coronamaatregelen kunnen er 5 personen meerijden. Tussen de chauffeur en de gebruikers staat een plexischerm. Net zoals op het andere openbaar vervoer is het dragen van een mondmasker verplicht.

Dienstregeling

Voor de uitgebreide dienstregeling, kan je de folder 'Herbi Haaltert Dienstregeling' hieronder openen.