Hondenloopweide in Haaltert

Voor wie graag zijn geliefde viervoeter(s) eens lekker vrij en los laat lopen is er nu de eerste hondenloopweide in Haaltert. Je vindt deze achteraan de postparking in de Achterstraat in Haaltert. We zijn er zeker van dat dit een leuke plaats is om nieuwe hondenvrienden te maken.
Honden zijn van nature sociaal en actief. Helaas heeft niet iedereen thuis de ruimte om ze vrij te laten loslopen. Daarom wil lokaal bestuur Haaltert hondenliefhebbers een omheinde zone voorzien met de nodige plaats om dit op een verantwoorde manier te doen. Aan de postparking in de Achterstraat wordt alvast de eerste hondenweide in gebruik genomen. Op openbare plaatsen dient een hond steeds aangelijnd te zijn. Dit geldt ook op paden in de natuur, aangezien broedende vogels en andere dieren hinder kunnen ondervinden van loslopende, snuffelende honden.

Een hondenloopweide is geen hondentoilet!

Om het voor iedereen zo aangenaam mogelijk te houden dien je voldoende hondenpoepzakjes (minimum 2) bij te hebben. Er zijn vuilbakken aanwezig. De begeleider van de hond staat in voor het opruimen van de hondenpoep en indien nodig ook het reinigen van de bevuilde plaats.

Wederzijds respect maakt goede vrienden

Sluit steeds het poortje, zet niet aan tot onnodig geblaf en hou je hond steeds in het oog. Jij kent je hond het beste, daarom moet jij zelf beslissen of je hond sociaal en gezond genoeg is om de weide te betreden zonder dat andere honden en/of mensen risico lopen (bijten, ziekte, loops, …).

Als welopgevoede honden en hun begeleider zich aan de regels houden, belooft deze eerste hondenweide in Haaltert alvast een mooie ontmoetingsplaats te worden in onze gemeente.