Hoppinpunt voor Ede

Aan station Ede komt er een Hoppinpunt. Dat is een vervoersknooppunt waar verschillende vervoermiddelen samenkomen en op elkaar zijn afgestemd, zoals de trein, de bus, een deelsysteem of je eigen fiets.

Centraal in de mobiliteitsswitch staat combimobiliteit, wat zoveel betekent als het combineren van verschillende vervoermiddelen om vlot je bestemming te bereiken. Je fietst bijvoorbeeld naar het station om de trein te nemen en neemt dan de bus tot bij vrienden.

In heel wat Vlaamse steden en gemeenten zie je deze Hoppinpunten verschijnen. Telkens onder dezelfde naam en met dezelfde look en feel om het principe herkenbaar te maken. 

Station Ede is voor Haaltert daarom ook een logische keuze als eerste locatie, aangezien zowel bus en trein, als fietsers, voetgangers en auto’s daar al aanwezig zijn. In deze fase doen we de infrastructuurwerken, er worden momenteel in Haaltert dus nog geen nieuwe deelsystemen uitgerold.

De werken zouden van start gaan in de eerste helft van 2023 en omvatten: het aanleggen van nieuwe toegankelijke bushaltes, aanleggen van parkeerplaatsen voor deelwagens, een extra fietsenstalling voorzien en ontharden om een groene zone te creëren. Hiervoor kunnen we rekenen op subsidies van Vlaanderen.