Horecareglement

Nieuwe horecazaken in Haaltert dienen, vanaf 1 januari 2021, te voldoen aan bepaalde voorwaarden en hebben een exploitatievergunning nodig. De gemeenteraad keurde de voorwaarden daarvoor goed in het horecareglement.

Dit reglement is dus vooral bedoeld voor nieuwe horecazaken.

Onze bestaande horecazaken hebben 5 jaar tijd om deze exploitatievergunning aan te vragen. Dit is een veiligheidsreglement dat naar analogie met de gemeente Denderleeuw opgemaakt werd.

Het komt er op neer dat een horecazaak een exploitatievergunning moet hebben, uitgereikt door lokaal bestuur Haaltert. Om deze exploitatievergunning te verkrijgen dient elke horecazaak te voldoen aan een aantal voorwaarden zoals verzekeringen, brandveiligheid, hygiëne, … Dit zal ervoor zorgen dat onze horecazaken in Haaltert veilige en kwaliteitsvolle plaatsen worden, waar het aangenaam is voor zowel de uitbaters, personeel als de klanten.

Een exploitatievergunning wordt schriftelijk aangevraagd bij de dienst Lokale Economie, minstens 45 dagen voor de voorziene openingsdatum van de zaak.

Reglementen en belastingen