Huldiging Haaltertse sportlaureaten 2023

Op 2 februari huldigden lokaal bestuur Haaltert en de adviesraad Sport de Haaltertse sportlaureaten en kampioenenploegen van 2023. Tijdens de druk bijgewoonde sportshow ontvingen 9 kampioenenploegen, 1 sportverdienstelijk persoon en 5 individuele sportlaureaten hun prijs.

Bekijk de foto's van de avond onderaan deze pagina.

9 kampioenenploegen gehuldigd

  • Kaatsclub Nieuw Terjoden (kampioen Lagere 1)
  • Damesvoetbalclub Red Star Ladies Atom (kampioen 3de provinciale)
  • Zaalvoetbalclub Inferno Atom (kampioen Haalterts zaalvoetbalverbond) 
  • Dakwerken De Vos – jongens U15-N1: Oost-Vlaams kampioen (niveau 1 – reeks B)
  • Dakwerken De Vos – jongens U17-N1: Oost-Vlaams kampioen (niveau 1)
  • Dakwerken De Vos – meisjes U15-N2: Oost-Vlaams kampioen (niveau 1 – reeks B)
  • Dakwerken De Vos – jongens U13-N1: Oost-Vlaams kampioen (niveau 1)
  • Dakwerken De Vos – meisjes U15-N1: Oost-Vlaams kampioen (niveau 1)
  • Dakwerken De Vos – meisjes U19: Oost-Vlaams kampioen

G-sport in de prijzen

Wim Van Schandevijl, oprichter van G-Sport 9450, werd geëerd als sportverdienstelijk persoon. 
“Ik ben fier op deze trofee, niet zo zeer voor mezelf, maar vooral voor de vrijwilligers en voor de erkenning van de werking van onze club. G-sport staat op de kaart in Haaltert en dat was één van onze doelstellingen”, vertelt Wim Van Schandevijl. 

G-sporter van het jaar werd zwemmer Hannes Mannaert. Mannaert behaalde drie medailles op de Belgian Special Olympics. 

Individuele sportlaureaten

In de jeugdcategorie tot 12 jaar ging de eerste prijs naar loopster Chloë Van Weyenberg, die onder andere Belgisch kampioene veldlopen werd. 

Baanwielrenner Tjorven Mertens werd jeugdsporter van het jaar. Mertens pakte de Belgische titel in de sprint en werd met de nationale ploeg derde op het wereldkampioenschap teamsprint. 

Bij de volwassenen recreatief ging ultraloper Ken Hunninck met de eerste prijs lopen. Hunninck liep onder andere een ultramarathon van 70 kilometer langs de volledige Belgische kustlijn.

Sporter van het jaar

De sportman van het jaar werd zwemmer Noah De Schryver. De Schryver werd Belgisch kampioen in een nieuw Belgisch record op de 200 meter schoolslag en nam deel aan de wereldkampioenschappen in Japan. Zijn doel zijn de Olympische Spelen in Parijs. De topzwemmer kon niet aanwezig zijn op de uitreiking omdat hij traint en verblijft in Amsterdam. In een videoboodschap liet hij weten dat hij ontzettend trots is op de erkenning vanuit de gemeente Haaltert. 

De Schryver liet in de verkiezing voetbalster Lore Jacobs, atlete Lotte Vonck, taekwondoka Tabitha Van Lierde en thaibokser Tijl Chiau achter zich.