Huwen in het Warandepark of Warandegebouw

Normaalgezien wordt het burgerlijk huwelijk voltrokken in de trouwzaal van het gemeentehuis. Maar dat kan nu ook in het Warandepark en in het Warandegebouw, op vrijdag en zaterdag van mei tot en met september.

Trouwen in het Warandepark of Warandegebouw

Wil je graag in het Warandepark trouwen? Vermeld dat dan zeker bij je aanvraag voor het huwelijk. 
De aanvraag om in openlucht te trouwen dien je minimaal 1 maand op voorhand in.
Er zal pas toestemming komen om te huwen op de buitenlocatie als de locatie op de gevraagde datum nog beschikbaar is en het praktisch mogelijk is voor de dienst burgerlijke stand.

Indien het te slecht weer is, kan je de ceremonie nog verplaatsen naar binnen, tot de laatste werkdag voor het huwelijk. Neem daarvoor contact op met de dienst burgerlijke stand.

Het park kan niet afgesloten worden voor het publiek. Het blijft openbaar tijdens de ceremonie en/of receptie. 

Er worden geen (ceremonie-)wagens toegelaten in het park. Naast het park vind je de postparking en de groene parking. 

Er mogen geen grote feesttenten opgesteld worden. Enkel kleine plooitenten van maximaal 4 op 8 meter zijn toegelaten. De opbouw en afbraak moeten uitgevoerd worden op dezelfde dag van de ceremonie. Voertuigen die komen laden en lossen op het terrein zijn toegestaan mits hiervoor expliciet toestemming is gevraagd.

Wij voorzien een tafel en vier stoelen. 

De organisatie van gemeentelijke activiteiten in het Warandepark heeft voorrang. Het lokaal bestuur Haaltert behoudt zich het recht om de buitenlocatie tijdelijk te schrappen in geval van overmacht.

Trouwen in het Warandegebouw

Het Warandegebouw op het Sint-Goriksplein, naast het Warandepark, huisvestte tot de verhuis naar het huidige gemeentehuis in 1998, enkele gemeentelijke diensten en de trouwzaal. Dezelfde zaal is nu opnieuw een gemeentelijke trouwzaal. 

Van mei tot en met september kan het op vrijdag tussen 13 en 19 uur en op zaterdag tussen 10 en 16 uur ook doorgaan op de buitenlocatie in het Warandepark of in de oude trouwzaal in het Warandegebouw. In deze zomerperiode hebben koppels nu dus keuze uit 3 locaties.

Het voordeel van deze extra binnenlocatie is dat wanneer er toch slecht weer voorspeld wordt, het huwelijk nog binnen kan doorgaan. Op die manier verandert het adres van het huwelijk niet meer en staan alle gasten zeker op het juiste adres. De trouwzaal wordt vanaf nu maximaal gereserveerd voor de huwelijken op vrijdag en zaterdag.

Weet je al waar en wanneer je graag wil trouwen? Bespreek dat dan zo snel mogelijk met de dienst Burgerlijke Stand in het gemeentehuis. Zij kijken samen met jou wat mogelijk is. Dat mag al vroeger dan 6 maanden voordien.

Kostprijs

  • Op vrijdag en zaterdag (zowel binnen en buiten) kost het huwelijk 125 euro. Dat kan tussen 10 en 16 uur. 
  • Van maandag tot en met donderdag is het huwelijk gratis. Dat kan tussen 9 en 19 uur. 
  • Je kan niet trouwen op zondag of op feestdagen. 

Onderaan deze pagina vind je het volledige reglement voor burgerlijke huwelijken in Haaltert.

Reglementen en belastingen

Gerelateerde items