Grondige inspectie voor brandkranen

De brandkranen op het grondgebied van Haaltert krijgen een grondige inspectiebeurt. Een gespecialiseerde firma start op 8 april met de controle van het volledige hydrantennetwerk.

De brandkranen op het grondgebied van Haaltert worden opnieuw aan een grondige jaarlijkse controle onderworpen. Tot vorig jaar gebeurde dit door de Hulpverleningszone Zuid-Oost. Sinds dit jaar gebeurt dat door een externe aannemer, aangesteld door het lokaal bestuur. Deze gespecialiseerde firma start op 8 april met de controle van het volledige hydrantennetwerk. 

Hydranten, oftewel brandkranen, zorgen voor watertoevoer bij het blussen van branden. Ze zijn vaak onopvallend aanwezig in het straatbeeld, maar gelukkig weten de hulpdiensten ze snel te vinden. Bij zwaardere branden is immers meer water nodig dan de brandweer zelf kan vervoeren. Met een brandweerkraan kan de brandweer haar slangen koppelen aan de waterleiding.

Grondige controle

Vanaf maandag 8 april start 3Wplus met het nazicht van de brandkranen in Haaltert. Een grondige controle moet in kaart brengen of er schade is. Alle kranen krijgen ook een schoonmaakbeurt: zowel de deksels, kaders als de signalisatie worden gereinigd.

Indien herstellingen of vervangingen nodig zijn, worden deze geregistreerd. Deze zullen later uitgevoerd worden.