Kippenproject - kippen voor jouw gezin

Lokaal bestuur Haaltert organiseert om de 2 jaar een groepsaankoop van jonge volwassen kippen voor haar inwoners. Gezinnen kunnen dan tot 3 kippen aankopen. Want er zijn veel goeie redenen om kippen te houden. 

Kippenproject 2022

Tussen 1 januari 2022 en 28 februari 2022 kan je  deelnemen aan ons kippenproject en kippen bestellen voor jouw gezin. Het zijn leghennen (wit, zwart of bruin) van minimum 16 weken en maximum 25 weken oud.

Het aanbod is enkel voor Haaltertse gezinnen. Elk gezin kan maximum 3 kippen bestellen. 

Bestellen en betalen ten laatste op 28 februari 2022. Je kippen afhalen zal in mei of juni zijn. We brengen je daarvan via mail op de hoogte. 

Prijs: 4 euro per kip en maximum 3 kippen per gezin.
Inschrijven: van 1 januari tot 28 februari 2022.
Je inschrijving is pas definitief als we je betaling ontvangen. Schrijf ten laatste op 28 februari 2022 over naar BE36 0910 0028 6581 met mededeling "Kippenproject - naam inschrijver - aantal kippen".  

Klik hier om jouw kippen te bestellen via ons online formulier

Er zijn veel goede redenen om kippen te houden

  • Kippen zijn goede afvalverwerkers. 3 kippen verwerken jaarlijks 150 kg keukenafval. Dat is min of meer de hoeveelheid van een gemiddeld gezin.
  • Je beschikt een groot deel van het jaar over je eigen verse eieren.
  • Kippen zijn zowel in aankoop als in verzorging goedkope dieren.
  • Wat het menu betreft, stellen de kippen geen hoge eisen. Het zijn echte alleseters.
  • Ze brengen leven in de tuin. Kinderen zijn er dol op.

Maar denk ook hieraan: Zorg dat je voldoende plaats kan vrijmaken in je tuin voor de kippen. En geef ze een degelijk hok. Kippen zijn sociale dieren, dus hou je er best minstens 2.