Met het openbaar vervoer

Met de trein

 

Gratis tickets NMBS

Iedereen die zich van en naar een vaccinatiecentrum moet verplaatsen, krijgt een gratis treinticket. Het gratis ticket kan zowel voor de eerste als de tweede prik worden aangevraagd via de website of de app van de NMBS, aan een ticketautomaat of aan het loket van het station.

Het gratis treinticket is een heen- en terugticket, geldig in tweede klasse, en dat alleen op de dag van de vaccinatie. Wie gebruik wil maken van het ticket, wordt gevraagd het samen met de uitnodiging of de afspraakbevestiging voor de vaccinatie spontaan te tonen aan de treinbegeleider.

Plan je reis

Vanuit station Ede en station Haaltert kan je, via een overstap in Denderleeuw, naar station Erembodegem.

Vanaf station Erembodegem is het nog 10 min. stappen naar vaccinatiecentrum Denderdal.

Plan je reis via www.belgiantrain.be/nl 

Met de bus

 

Gratis tickets De Lijn

Alle inwoners van Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Haaltert en Lede kunnen met De Lijn gratis heen en terug naar hun vaccinatieafspraak reizen. Dit doe je door een sms te sturen naar het nummer 4884, met volgende tekst:

  • Inwoners van Haaltert: VCHAA
  • Inwoners van Aalst: VCAAL
  • Inwoners van Denderleeuw: VCDEN
  • Inwoners van Erpe-Mere: VCERP
  • Inwoners van Lede: VCLED

Voorwaarden

Het antwoordbericht geldt als vervoersbewijs voor de heen- en terugreis op de dag van je vaccinatieafspraak. Bij controle op de bus moet je je vaccinatieafspraak kunnen voorleggen.

Per verzonden sms wordt er een kost van 0,15 euro aangerekend door je telecomoperator.

Per gsm-nummer kun je maximaal 3 tickets aanvragen. Een ticket is geldig voor zowel de heen- als terugreis.

Plan je reis

Vanuit Haaltert centrum ben je 50 minuten onderweg naar het vaccinatiecentrum. Neem buslijn 87 tot Aalst Houtmarkt, naar halte Zeeberg stappen en buslijn 214 nemen tot Jagerhoek. Daarna is het nog 800 meter stappen naar het vaccinatiecentrum. 

Vanuit Denderhoutem Dorp ben je 50 minuten onderweg naar het vaccinatiecentrum. Neem buslijn 31 en stap aan halte Aalst Oude Vismarkt over op lijn 2 tot Jagerhoek. Daarna is het nog 800 meter stappen naar het vaccinatiecentrum. 

Plan je reis met De Lijn op www.delijn.be/nl/routeplanner 

Gerelateerde items