Mountainbikeroute

Mountainbikeroutes Haaltert

De mountainbikeroute is opgebouwd uit 3 op elkaar aansluitende lussen die aangeduid zijn met een gekleurde signalisatie: groen, blauw of rood.

Op de startplaats aan de sporthal vind je het infobord met de routes.

Start- en aankomstplaats

Sporthal, Pastorijweg 23, 9450 Denderhoutem

Parcours

  • Groen: 16 km
  • Groen + blauw: 26 km
  • Groen + blauw + rood: 30 km

Folder

De folder is gratis verkrijgbaar in:

  • de sporthal, Pastorijweg 23
  • het toeristisch infopunt in de bibliotheek, Achterstraat 2
  • het vrijetijdsloket in het gemeentehuis, Hoogstraat 41

Kaart

De kaart kan je kopen voor 2 euro in de sporthal, het toeristisch infopunt in de bibliotheek en dienst Cultuur in de rechtervleugel van het gemeentehuis.

Tijdens de openingsuren van de sporthal is er de mogelijkheid tot gratis douchen en het afspuiten van de fiets.

Ontbreekt er ergens een paal of een pijltje, wil je feedback kwijt of heb je vragen, aarzel dan niet om ons te mailen op sportdienst@haaltert.be of via de QR-code te vinden op het startbord.

Route You

Of bekijk de routes op de app van Route You: 

Mountainbikenetwerk Zuid-Oost-Vlaanderen

De Haaltertse mountainbikeroute maakt deel uit van het mountainbikenetwerk Zuid-Oost-Vlaanderen, dat werd gerealiseerd door de provincie Oost-Vlaanderen, Sport Vlaanderen en de gemeenten/steden Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Lede, Lierde, Ninove, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem.

Netwerkkaart

Via het netwerk worden de plaatselijke mountainbikeroutes in de verschillende gemeentes met elkaar verbonden. De totale afstand van het traject is 490 km.

Je kan een netwerkkaart kopen in de sporthal aan 10 euro.

Netwerkborden

Aan elke lokale startplaats (voor Haaltert is dat de sporthal in Denderhoutem) werd een netwerkbord geplaatst met een kaart van het volledige netwerk en informatie over o.a. de afstand per gemeente, per lus, de moeilijkheidsgraad, de gedragsregels, de meldpunten en de contactgegevens voor GPS-tracking.

Verbindingsborden

De verbindingsborden werden geplaatst waar een verbindings- of inrijroute eindigt en overgaat in een lus, en waar 2 lussen of routes samenkomen (knooppunten). Je kan een verbinding maken met andere routes door de gele pijltjes te volgen.