Muurschildering aan Keiberg met dromen van Haaltertse kinderen van Kabinet J

In de voetweg aan Keiberg 5 in Haaltert vind je een lange muurschildering. Het is een resultaat van Kabinet J, een participatietraject voor kinderen uit alle Haaltertse basisscholen. In de muurschildering werd het idee van een afvalvrije toekomst uitgewerkt. Kom het resultaat bewonderen.

In de voetweg aan Keiberg 5 in Haaltert vind je een lange muurschildering. Het is een resultaat van Kabinet J, een participatietraject voor kinderen uit alle Haaltertse basisscholen. In enkele workshops gaven ze aan dat ze veiligheid, meer groen en minder vervuiling belangrijk vinden voor Haaltert.

In de muurschildering werd het idee van een afvalvrije toekomst uitgewerkt. Kom het resultaat bewonderen aan Keiberg 5!

Kabinet J

Vorig schooljaar vertegenwoordigden kinderen uit alle Haaltertse basisscholen de kinderen van Haaltert in een participatieproces: Kabinet J. uit de workshops van dit kinderkabinet kwamen hun wensen voor Haaltert: meer veiligheid door bijvoorbeeld meer veilige fiets- en voetpaden, meer controle op de verkeersregels en een veilige schoolomgeving. Daarnaast willen ze nog meer groen in Haaltert en minder vervuiling.

Muurschildering als vervolgtraject

Na de workshops mochten ze mee de aanzet geven voor een echte muurschildering om hun punt duidelijk te maken. Het idee van een afvalvrije toekomst werd uitgewerkt voor de muurschildering. 

Via de muurschildering willen ze de bewoners van Haaltert laten nadenken over hun afvalproductie en -consumptie en de toekomst van hun kinderen en het leefmilieu. 

Van een kindertekening… 

De kinderen tekenden een grote walvis, die zwemt in de zee. De walvis zit vol met afval en plastiekverpakkingen. Er is een ander zeemonster dat de zee kuist en proper maakt. 

Moeder natuur houdt onze planeet vast en kijkt op afstand naar de aarde. Ze heeft een T-shirt aan van ‘I love my world, but clean’, een verwijzing naar al het afval dat wij produceren. 

Er is een ruimteschip dat vuilnis in de ruimte dumpt. En ook een hond in een astronautenpak.

… naar een muurschildering

Op het ontwerp van bureau Treepack staat de raket en de hond in het astronautenpak, moeder natuur die de aarde vasthoudt en er met liefde naar kijkt en de walvis. 

De visie van de kunstenaar: “De aarde is een kostbaar domein dat niet verwaarloosd mag worden. Terwijl de mens gebruik maakt van deze woonplaats, waakt moeder natuur erover dat alles binnen de lijntjes verloopt en er niet teveel vervuild wordt. In deze veilige omgeving kan één van de oudste bewoners op aarde, de blauwe vinvis, met genoeg ruimte rondzweven om te genieten van het uitzicht.”