Het nieuwe net van De Lijn, hoe zit dat nu in Haaltert?

Vanaf 6 januari 2024 voert De Lijn aanpassingen door aan haar haltes en buslijnen. In Haaltert worden verschillende buslijnen aangepast voor vlottere verbindingen in de regio en met de stad Aalst dat een nieuw stadsnet krijgt. De belbus heet voortaan de flexbus.

Met deze aanpassingen gaan ze in een nieuwe fase in richting Hoppin, de nieuwe mobiliteitsvisie van de Vlaamse overheid. Eentje die vervoermiddelen combineren makkelijker maakt en echt inspeelt op jouw noden. Zo reis je dus nog vlotter naar je werk, school, ziekenhuis, favoriete winkel en sport- of cultuurcentrum.

In de regio Haaltert kan je vlotter van en naar de stad Aalst. Bepaalde lijnen rijden vaker op week- en zaterdagen, andere lijnen krijgen een ander lijnnummer en/of volgen een andere reisweg.

Lijn 80 Aalst – Nieuwerkerken – Mere – Aaigem - Heldergem

  • Deze lijn krijgt het nieuwe nummer 80 (vroeger 81) en aan het station van Ede stap je vlotter over op de trein. De dienstregeling is immers afgestemd op de treinen naar (’s morgens) en vanuit (’s avonds) Brussel.
  • Naar Woubrechtegem reis je nu vanuit Aalst met lijn 802.
  • Lijnen 82, 83 en 84 krijgen de nieuwe nummers 802, 803 en 804.

Lijn 87 Aalst – Nieuwerkerken – Haaltert – Aspelare - Geraardsbergen

Deze lijn rijdt vaker:

  • op week- en zaterdagen reis je elk uur tussen Aalst en Geraardsbergen;
  • op zondagvoormiddag is er een extra rit tussen Geraardsbergen en Aalst.

Met lijnen 80 en 87 samen kan je op week- en zaterdagen elke 15 minuten van Aalst naar Nieuwerkerken Dorp.
Tegen de zomer 2024 komt er een aanvullend aanbod tussen Nieuwerkerken Dries en Haaltert. Op weekdagen is er dan elk halfuur een bus tussen Aalst en Haaltert.

Van deze lijn wijzigt enkel het nummer

Lijn 34 Aalst – Haaltert – Denderhoutem - Ninove wordt lijn 314.

Deze halte krijgt een nieuwe naam

Halte Kerksken Terlicht heet voortaan Kerksken Boekentstraat. Deze halte is ook verplaatst.

Belbus wordt flexbus

Waar geen vast openbaar vervoer is, kan je rekenen op de flexbussen van De Lijn. Die vervangen vanaf 6 januari de gekende belbusjes.

Klik hier voor meer info over de flexbus

Je reis uitstippelen?

Dat doe je makkelijk met de website of app van De Lijn. Op tal van manieren helpen ze je daar op weg: met de halte- en lijnpagina’s, de features ‘Voertuig op kaart’ en ‘Volg je rit’, maar vergeet ook de routeplanner niet. Die laatste begeleidt je bij geplande omleidingen.

Check ook www.delijn.be/nl/nieuwenet/