Nieuwe sportsite Haaltert komt aan Dreef

Er is in Haaltert nood aan meer ruimte voor sportverenigingen. Lokaal bestuur kiest nu bewust voor een nieuwe sportsite aan Dreef in Haaltert.

Lokaal bestuur Haaltert nam het oplossen van deze nood op in haar meerjarenplan en onderzocht ondertussen al verschillende pistes. Het lokaal bestuur kiest nu bewust voor een nieuwe sportsite. Uit het onderzoek kwam dat de site van het voetbalveld in de Dreef in Haaltert een goeie locatie is.

Aankoop terreinen

Op de gemeenteraad van 25 februari 2021 staat het agendapunt voor de aankoop van 2 bijkomende terreinen met kantine als uitbreiding van het reeds bestaande recreatiegebied.

Masterplan

Het coördinatietraject is opgestart. Later dit jaar volgt de opmaak van het masterplan en de verdere uitwerking van de plannen. In eerste instantie worden de adviesraden betrokken in het participatietraject en nadien de inwoners van Haaltert. Voor de gebruikers vertrekt binnenkort al een eerste enquête.

Indien het mogelijk is binnen het budget, behoren de bouw van een multifunctionele sporthal, kunstgrasveld, padelterreinen, een BMX-parcours en een looppiste van 1 km tot de plannen.

We streven naar een opening midden 2024.

Enquête voor gebruikers

Maak kans op een kadobon van 50 euro + 5 euro, door de enquête in te vullen, dat kan nog tot en met 19 maart

Bevraging voor inwoners

Bevraging voor sportclubs