Nieuwe website, nieuw logo

Welkom in onze gloednieuwe website in de nieuwe huisstijl van lokaal bestuur Haaltert!

Gemeente en OCMW Haaltert lanceren hun nieuwe en gemeenschappelijke logo en huisstijl als ‘lokaal bestuur Haaltert’. Ook de nieuwe, gemeentelijke website staat vanaf 17 november 2020 online. 

 

Nieuwe website

De gemeentelijke website was al even aan vervanging toe. Hij was bijvoorbeeld nog niet makkelijk leesbaar met smartphones of tablets. Dat is nu verleden tijd. Op 17 november kwam de nieuwe website online.

De website is volledig ‘responsive’, wat zoveel wil zeggen als leesbaar op zowel een kleine smartphone als op een groot scherm. De opbouw past zich aan de grootte van het scherm aan.

Op de homepagina staat de zoekbalk centraal. Veel bezoekers gaan niet meer met een menu aan de slag, maar zijn het gewoon om via een zoekfunctie te zoeken, net als in Google. Via je trefwoord vind je snel wat je zoekt.

Maar wie toch liever op de klassieke manier zoekt, kan het menu rechtsboven openklikken en zo verder zoeken in de thematische structuur.

Het is mogelijk dat nu nog hier en daar informatie ontbreekt op de website. Het was namelijk een hele hoop informatie die moest overgezet en verzameld worden. Maar we werken er hard aan verder. 

Zie je iets dat niet werkt of werd ergens een document vergeten? Laat het ons weten via informatie@haaltert.be en we brengen het zo snel mogelijk in orde. 

Logo en huisstijl

Na 14 jaar was het tijd voor iets anders. Anno 2020 is een moderne en consequent toegepaste huisstijl al lang geen overbodige luxe meer.

Het nieuwe logo voor lokaal bestuur Haaltert zal vanaf nu stapsgewijs opduiken in alle communicatiekanalen en in de huisstijl (op brieven en enveloppen, vlaggen, affiches, in het infoblad, op de dienstwagens, …).

Herkenning in één oogopslag

Huisstijl betekent dat iedere dienst hetzelfde logo gebruikt, dat iedereen een brief op dezelfde manier schikt, dat de bewoners steeds op dezelfde manier aangesproken worden.

De bedoeling van een huisstijloperatie is dan ook dat de bevolking de stijl van het bestuur in één oogopslag herkent: bij het ontvangen van een brief, bij het zien van een affiche of een voorbijrijdende auto.

Enkel de bib en Huis van het Kind hebben nog een aparte huisstijl, die overkoepelend werkt voor alle bibs en Huizen van het Kind.

Dynamisch logo

Het logo geeft dynamiek weer, het gaat vooruit, richting de toekomst. Dat willen we ook met én voor onze mooie gemeente.

We kozen bewust om Haaltert in het logo met een kleine h te schrijven. De kleine h geeft de gemoedelijkheid en de ‘no nonsense’ van de Haaltenaar weer.
De kleine h staat ook voor toegankelijkheid. We zijn een open huis, waar iedereen welkom is.

Gemeente + OCMW = lokaal bestuur

Het gemeentebestuur en OCMW werken al lang nauw samen. Met dit gezamenlijk logo treden ze uniform en als één organisatie naar buiten.

Logospotters

Zie jij het oude logo nog opduiken? Laat het de Communicatiedienst weten via informatie@haaltert.be