Naar inhoud

Dialectspreuken op Haaltertse banken

logo_cultuurraad.png

Omdat er steeds minder dialect wordt gesproken en we ons dialect in Haaltert zeker niet verloren willen laten gaan, hebben het Davidsfonds Haaltert-Kerksken, de Heemkundige Kring, de cultuurraad en het gemeentebestuur een origineel project opgestart om de komende drie jaar in onze gemeente dialectspreuken aan te brengen op elke rustbank.

Bij de start van de 5de editie van de kunstenroute werd al op 11 rustbanken een tekstje in het dialect aangebracht.  Je kan deze spreuken bewonderen op zitbanken aan de kerken in Denderhoutem, Kerksken en Haaltert en in Heldergem op zitbanken aan het HOC en aan het kerkhof.

Cultuurliefhebbers kunnen trouwens ook nog dit weekend 4 en 5 juni en volgend weekend op 11 en 12 juni tussen 14 en 18 uur een bezoek brengen aan de kunstenroute. De kunstenaars zullen jullie met open armen ontvangen. Er is een beschrijving van de fietsroute en de Vesparoute.  Je kan die vinden in één van de volgende locaties: in de tuin van de dekenij in Haaltert, centrum “de warande”, het warandegebouw, de pastorij in Kerksken, het Sint-Martinusheem, de academie Denderhoutem en het Vondelhof.

Datum van het bericht: vrijdag 03 juni 2016
Nieuwsoverzicht