Naar inhoud

Week van de opvoeding in Haaltert

opvoeding

Van 16 tot 23 mei is het Week van de Opvoeding. In Haaltert organiseert Huis van het Kind een fotowedstrijd voor gezinnen en tal van leuke activiteiten. 

 

Tijdens de Week van de Opvoeding nodigen we iedereen uit om in gesprek te gaan over gevoelens. In je eigen gezin, samen met je kinderen, groot of klein, introvert of extravert. Opvoeden is samen lachen, huilen, praten, eten

Opvoeden zit in de dagelijkse dingen. Eten rond de tafel, samen boodschappen doen, tv kijken, de hond uitlaten, op weg in de auto of met de fiets, op tram of bus, de afwas doen of vrienden over de vloer: al deze momenten gaan over samen leren leven en rekening houden met elkaar. Tijd maken voor een gezamenlijke gezinsmaaltijd bijvoorbeeld, tussen alle drukke bezigheden door, is zo'n alledaags moment waarin je vaak ongedwongen aan het opvoeden bent. Niet alleen omdat het dan gaat om netjes aan tafel zitten, beleefd om de waterkaraf vragen of met mes en vork eten.

Fotowedstrijd

Zoals hierboven staat, is samen eten en/of koken is een vorm van ongedwongen opvoeden. Stuur ons tot en met 17 mei een foto van zo’n leuk eet- en/of kookmoment. Dat kan via de Facebook-pagina van Huis van het Kind – Jeugddienst Haaltert. Geen Facebook? Dan kan je je foto doormailen naar huisvanhetkind@haaltert.be.

Wie weet maakt jullie gezin wel kans op een goodiebag vol leuks. Op zondag 21 mei maken we de winnaar bekend!PROGRAMMA

Spel- en knutselnamiddag in de spelotheek

Woensdag 17 mei van 13.30 tot 16.30 u. in Spelotheek De Bouwdoos, Donkerstraat 30 (inrit via Middelkouter).
Gratis, inschrijven niet nodig. Iedereen doorlopend welkom!


Infoavond rond zindelijkheid en starten in de kleuterschool, door Kind & Gezin

Gaat je kindje binnenkort voor het eerst naar school of is het net gestart? Op deze infoavond beantwoorden we je vragen en geven je informatie.

Donderdag 18 mei om 19.30 u. in IBO De Pagadder, Middelkouter 14 A
Gratis, inschrijven t.e.m. 17 mei via het e-loket op www.haaltert.be/e-loket


K(l)eurig poppenspel voor elke dag

Een activiteit voor ouders en hun kind(eren) vanaf 3 jaar. Een speelse workshop waarin kinderen en ouders samen de wondere wereld van het poppenspel verkennen. We maken ook een pop voor thuis. Goed voor uren speelplezier.

Breng een paar knuffelpoppen en een paar (oude) sokken (gaten geen bezwaar!) mee.

Zaterdag 20 mei van 10 tot 12 u. in IBO De Pagadder
Gratis, inschrijven t.e.m. 13 mei via het e-loket op www.haaltert.be/e-loket

Met dank aan Provincie Oost-Vlaanderen en VCOK


Ontbijt- en familiefilm Inside Out / Binnenstebuiten

Maak kennis met de elfjarige Riley die met haar familie verhuist van een klein dorpje naar de grote stad San Francisco. Riley laat zich, net als iedereen, leiden door haar emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. De emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in Riley's hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij de dagelijkse dingen. Riley en haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan het nieuwe leven in San Francisco, wat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier. Hoewel Plezier, Riley's belangrijkste emotie, haar best doet om alles positief te houden, ruziën de emoties over hoe ze het beste kunnen omgaan met een nieuwe stad, een nieuw huis en een nieuwe school.

Breng je UiT-pas mee! Want deelnemen aan de film betekent punten sparen! Voor het 5-jarig bestaan van UiTPAS Dender, kan je 5 UiTpunten omruilen voor een potje confituur. Lees er alles over op p. 4-5 in de Vrijetijdsgids.

Zondag 21 mei in Centrum De Kouter, Middelkouter 10
De deuren gaan open om 9 u. Iedereen krijgt een ontbijtkoek en koffie, fruitsap of water.
De film start om 9.30 u. en duurt 94 minuten. We houden een korte pauze tijdens de film.
Gratis, inschrijven t.e.m. 18 mei via het e-loket op www.haaltert.be/e-loket

Datum van het bericht: dinsdag 16 mei 2017
Nieuwsoverzicht