Naar inhoud

UiTPAS, al 5 jaar vrije tijd op het menu

uitpasdender

Op 4 juni 2012 werd UiTPAS in Aalst, Erpe-Mere, Lede en Haaltert gelanceerd door Cultuurnet Vlaanderen, bij wijze van proefproject, ‘verder breiend’ op onze regionale kansenpas van toen. Na een positieve evaluatie eind 2013 rolt UiTPAS nu uit over heel Vlaanderen, waardoor nu ook de inwoners uit veel andere steden en regio’s de UiTPAS kunnen gebruiken. Begin 2016 sloot ook Ninove bij UiTPAS Dender aan. Ondertussen vieren we de vijfde verjaardag van UiTPAS Dender en is deze vrijetijdspas populairder dan ooit.

 

UiTPAS?

UiTPAS is de spaar- en voordelenkaart voor vrije tijd. UiTpunten spaar je bij activiteiten in deelnemende gemeenten en de gespaarde punten ruil je voor kortingen, gratis tickets, cadeautjes en exclusieve voordelen. Daarnaast zorgt UiTPAS er ook voor dat mensen met een beperkt inkomen aan een voordelig tarief kunnen deelnemen aan cultuur, sport en jeugdactiviteiten. Dat is de UiTPAS met kansentarief. De UiTPAS en de UiTPAS met kansentarief zijn onlosmakelijk verbonden en zien er hetzelfde uit. Zo zorgt UiTPAS ervoor dat participatiedrempels worden weggewerkt en dat iedereen meer kan participeren aan het vrijetijdsaanbod in de eigen gemeente en de bredere regio.

UiTPAS rolt UiT

Na een vliegende start in Aalst, Erpe-Mere, Haaltert en Lede, sloot in januari 2016 ook Ninove bij regio Dender aan. Ondertussen werd UiTPAS ook al gelanceerd in veel andere steden en regio’s. Eind 2016 was UiTPAS aanwezig in 26 steden en gemeenten, goed voor 1.185.000 inwoners. Zo kan je ook in Gent, Brussel, Oostende, Regio Zuid-West Vlaanderen, Regio Kempen, Leuven, Mechelen, Maasmechelen, Heist-op-den-Berg en Lier terecht met je UiTPAS. Elk jaar starten een aantal nieuwe UiTPASregio’s, na het doorlopen van een selectieprocedure.

UiTPAS Dender in cijfers

De participatiecijfers liegen er niet om: met de vijfde verjaardag van UiTPAS Dender in zicht, is onze vrijetijdspas populairder dan ooit en zitten de participatiecijfers jaar op jaar in stijgende lijn. In onze regio Dender hebben ondertussen 21.542 mensen een UiTPAS op zak. 3.600 van deze pashouders hebben nu recht op vermindering dankzij hun UiTPAS met kansentarief, die wordt gebruikt bij schooluitstappen, gemeentelijk vrijetijdsaanbod en activiteiten van honderden verenigingen en een aantal privépartners.
Alle pashouders samen spaarden al meer dan 300.000 UiTpunten bij activiteiten, een gemiddelde van 300 tot 500 punten per dag. Deze UiTpunten worden gespaard in bibliotheken, cultuur- en gemeenschapscentra, sporthallen, cinemazalen, enzovoort. De helft van de gespaarde punten werden al geruild voor 17.642 ruilvoordelen zoals kortingen, gratis tickets, gadgets of exclusieve cadeautjes.

Een verjaardagsfeest voor UiTPAS

Met zulke mooie cijfers vonden we een verjaardagsfeest wel gepast. Onze vijfde verjaardag vieren we dan ook graag met al onze pashouders met als slogan “UiTPAS, al 5 jaar vrije tijd op het menu”. Want UiTPAS loodst je met veel plezier naar een uitgebreid aanbod aan activiteiten naar ieders goesting en budget. Gedurende een feestmaand van 5 mei tot 5 juni, kan je in Aalst, Erpe-Mere, Haaltert, Lede en Ninove terecht voor 5 verjaardagsevenementen, in elke gemeente één. We kozen 5 evenementen uit die gratis toegankelijk zijn, waar we aanwezig zullen zijn met UiTPAS verjaardagsstand.

We verwachten je op:

  • Kantien Royal – Foodtruckfestival (AALST) - zaterdag 20 en zondag 21 mei, 12 tot 23.30 uur
  • Filmvoorstelling met ontbijt (HAALTERT)- zondag 21 mei, 9 uur
  • Opendeurdag Huis van het Kind en Academie (ERPE-MERE)- zondag 21 mei, 14 tot 17 uur
  • Dag van het Park (LEDE)- zondag 28 mei,  14 tot 17 uur
  • De 1000 km voor Kom op tegen Kanker (Ninove) - zondag 28 mei, 11 tot 17 uur

Klik hier voor info over de 5 evenementen.

Op deze evenementen kan je aan de UiTPASstand een UiTpunt sparen en ruil je 5 UiTpunten voor één van de vijf soorten heerlijke confituur van bioboerderij De Loods. Ga je langs op alle evenementen, dan kan je de hele set verzamelen. Heb je nog geen UiTPAS? Dan kan je er tijdens onze feestmaand eentje aankopen en krijg je er een potje confituur bovenop.

Alle informatie over onze feestmaand, de 5 evenementen en de ruilvoordelen vind je op onze UiTPAS menukaart die op verschillende plaatsen in elke gemeente ter beschikking ligt.

UiTPASgebruikers aan het woord

Luc: “Een aantal jaar geleden ben ik door zware periode gegaan, zowel op financieel als emotioneel vlak. Ik sloot mezelf op liet me gaan. Maar toen leerde ik de armoedevereniging Teledienst in Ninove kennen en zij bezorgden me een UiTPAS met kansentarief, waardoor ik goedkoper aan allerlei activiteiten kan deelnemen. Ik ga vaak zwemmen en neem deel aan culturele activiteiten met mijn UiTPAS. En tijdens die uitstapjes heb ik ook mijn vriendin leren kennen. Vroeger liep ik met mijn kop in de grond en nu met mijn hoofd in de wolken. En ja, daar heeft ook UiTPAS aan meegeholpen.”

Edwin: “Ik ga wekelijks naar de bibliotheek. Toen UiTPAS werd gelanceerd, had de bibliotheekmedewerker dan ook weinig moeite om me te overtuigen een UiTPAS aan te schaffen. Ik spaar mijn UiTpunten in de bibliotheek en in CC De Werf, en ruil mijn punten voor korting in het zwembad, of voor leuke tijdelijke voordelen in het museum, zoals boeken. Maar we ruilen daar ook graag punten voor een kopje koffie, omdat het kan!

Reinilde: “Met Arte Amanti organiseren wij klassieke concerten in de ruimere regio. Klassieke muziek is niet voor iedereen weggelegd, maar we willen het zo laagdrempelig mogelijk maken. Daarom werken we zo graag met UiTPAS in onze organisatie: we geven mensen met een laag inkomen de kans om van klassieke muziek te proeven, en we trekken ook een nieuw publiek aan. Onze bezoekers sparen bij elk concert een UiTpunt, en ruilen hun UiTpunten voor een gratis ticket.”

Meer informatie

www.uitpasdender.be
uitpas@aalst.be, uitpas@erpe-mere.be, uitpas@lede.be, uitpas@haaltert.be en uitpas@ninove.be

Datum van het bericht: vrijdag 05 mei 2017
Nieuwsoverzicht