Naar inhoud

Sluit aan bij jouw BIN

BIN

In oktober gingen twee nieuwe BuurtInformatieNetwerken van start. Zo is het volledige grondgebied van Haaltert voorzien van een BIN. Iedere inwoner heeft nu dus de mogelijkheid om zich aan te sluiten bij een BIN. Het lidmaatschap is gratis.

Voor wie is een BIN?

Binnen een BIN van een bepaalde buurt, werken burgers en politie samen en houden ze elkaar op de hoogte van wat er gebeurt in een buurt. Op die manier kan iedereen meewerken aan het verhogen van het veiligheidsgevoel in zijn eigen buurt door sociale controle. De BIN’s zijn er dus voor alle burgers. Zij zijn onze ogen in alle straten en buurten. Er is een grotere en snelle informatiestroom tussen burgers en politie die de pakkans van de dieven exponentieel vergroot.

Hoe werkt het systeem?

Wanneer iemand iets verdacht ziet of een misdrijf opmerkt in de buurt, verwittigt die de politie. De politie stuurt onmiddellijk een sms naar de aangesloten leden van het BIN. Zo kunnen de bewoners direct een aantal maatregelen nemen. Nadien wordt via e-mail feedback gestuurd over de situatie. Daarnaast worden ook regelmatig preventietips meegegeven.

De wegen van een buurt met een BIN worden voorzien van het bord met het logo van BIN erop. Het bord is informatief naar de buurtbewoners toe en een waarschuwing voor misdadigers.

Hoe kan je als Haaltenaar aansluiten bij de BIN in jouw buurt?

Momenteel zijn er 9 BIN’s actief in Haaltert (zie onder), waaronder BIN-Z, het Buurt Informatienetwerk voor zelfstandigen. Alle zelfstandigen kunnen hierbij aansluiten. 

Word je graag lid van jouw BIN? Stuur een mail naar jouw BIN. Vermeld je gsm-nummer en mailadres waarop je de BIN-info wil ontvangen. Het lidmaatschap is gratis!

Overzicht BIN's in Haaltert

Klik hier voor alle info over de Haaltertse BIN's

Datum van het bericht: maandag 20 november 2017
Nieuwsoverzicht