Naar inhoud

Extra hoge premies voor energiezuinige huurwoningen

energiesnoeiers

Verhuur je een woning zonder dakisolatie? Opgepast, want vanaf 2020 mag dat niet meer! En ook het vervangen van enkel glas door hoogrendementsglas wordt in de nabije toekomst verplicht. De sociale energieefficiëntieprojecten kunnen je daarbij helpen.

Verhuurders die hun woning verhuren aan bepaalde doelgroepen of aan een zekere maximale huurprijs, krijgen dankzij de sociale energie-efficiëntieprojecten tijdelijk een extra hoge premie voor investeringen in dakisolatie (20 euro/m²), hoogrendementsglas (85 euro/m²) en/of spouwmuurisolatie (12 euro/m²).

Projectpromotor

Hij berekent de investeringskost, vraagt de premie aan bij de netbeheerder, helpt bij de zoektocht naar eerlijke prijzen bij aannemers, controleert de werken en trekt de premie af van de factuur. Als verhuurder betaal je dus enkel het eventuele restbedrag op de factuur.

Neem contact op met de projectpromotor in jouw regio via de zoekmachine op www.energiesnoeiers.net. Doe dat zeker vóór je van start gaat met de werken. De projectpromotor zal nagaan of de woning en/of de huurder aan de voorwaarden voldoet en zet alles in gang.

Dienst Wonen: 053 85 86 26, huisvestingsambtenaar@haaltert.be 

Datum van het bericht: dinsdag 17 oktober 2017
Nieuwsoverzicht