Naar inhoud

Tournée Minérale

campagnebeeld tournee minérale

Een maand zonder alcohol - De campagne roept alle Belgen op om in februari, voor het eerst of opnieuw, ‘nee’ te zeggen tegen alcohol. Sluit je aan bij ons team en/of kom langs op de gratis workshop 'Mocktails maken'.

                                                                                     

Alcohol: geen onschuldig product

Een glas wijn bij het eten, een pint na het sporten, voor velen maakt het deel uit van de routine. Toch zijn er heel wat risico’s aan verbonden. Alcohol heeft, ook als je weinig drinkt, invloed op bijna alle organen in het lichaam en hangt samen met ongeveer 200 verschillende aandoeningen.


Op je gezondheid

Schrijf je dus in en drink een maand lang geen alcohol. Je lichaam krijgt zo de tijd om te recupereren van je gebruikelijke alcoholconsumptie. Daar zijn voordelen aan verbonden: sommige mensen slapen beter, anderen hebben meer energie, je werkt ermee aan een gezonder gewicht, … Veel deelnemers voelen zich gewoon beter in hun vel.


Minerale bars en resto's doen mee, jij ook?

Februari wordt opnieuw de alcoholvrije maand. En wat voor één! Surf naar onze website en daag vrienden uit, ga naar een Tournée Minérale-evenement (of laat weten dat je er zelf één organiseert) of ontdek heerlijke recepten.
Ga de uitdaging aan. Je zal zien: je hebt geen alcohol nodig om je te amuseren.

Sluit je aan bij team ‘lokaal bestuur Haaltert’ Dat kan bij je aanmelding op www.tourneeminerale.be.

Ook de horecasector springt op de kar. Een aantal bars en restaurants zorgt tijdens de campagne voor een aantrekkelijk alcoholvrij aanbod en organiseert ook allerlei Tournée Minérale-­initiatieven. Horecazaken kunnen op de website terugvinden hoe ze kunnen meedoen. Er staat ook een interactieve kaart op de website met alle deelnemende horecazaken. Zo kan iedereen snel terugvinden waar ze in februari alcoholvrij op hun wenken bediend worden.

Om je te helpen om geen alcohol te drinken in februari, organiseren we in het lokaal dienstencentrum in Heldergem een gratis workshop ‘Mocktails maken’ op vrijdag 7 februari 2020 van 14 tot 16 u. Inschrijven via 053 78 15 49.


Meer info en inschrijven via www.tourneeminerale.be, je vindt onze groep onder 'lokaal bestuur Haaltert'.

Datum van het bericht: vrijdag 17 januari 2020
Nieuwsoverzicht