Naar inhoud

10 jaar Sociaal Huis

10 jaar Sociaal Huis

Op zondag 18 maart van 10 tot 17 u. is het feest in en rond het Sociaal Huis! Het wordt een dag voor alle Haaltenaren met workshops, infostanden, kinderanimatie, optredens en foodtrucks.

N.a.v. Dag van de Zorg

 

Wanneer

Zondag 18 maart van 10 tot 17 u.

Waar

Sociaal Huis, Donkerstraat 30

  

Klik meteen door naar:Kennis maken met onze diensten

Huis van het Kind

Al gehoord van onze spelotheek? Dat is een bibliotheek voor speelgoed voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Iedereen kan er max. 5 stuks speelgoed uitlenen via het lidmaatschap van de bibliotheek. 
Neem zeker eens een kijkje in de Spelotheek!

Nood aan kinderopvang? De dienst OpvanggezinnenIBO De Pagadder en de Jeugddienst staan voor je klaar!

Sociaal Huis

Zit je in de knoei met je budget of is al die administratie een kluwen voor jou? Laat je dan door ons bijstaan.

Heb je nood aan een klusjesman of vervoer? Ook dan kunnen we je misschien verder helpen via de dienst WijkWerken of MOBI+.

Met elke vraag ben je steeds welkom! We zoeken samen naar een passend antwoord.

Lokaal Dienstencentrum Rustnbeetje

De place to be voor elke senior! Kom ons aanbod ontdekken.

 

Infostanden

Thema: gezondheid

Logo Dender vzw

Maak kennis met de nieuwe voedings- en bewegingsdriehoek!

De voedingsdriehoek is een realistisch model dat rekening houdt met de actuele eetgewoonten in Vlaanderen en handvatten geeft om gezondere keuzes te maken.

Daaraan gekoppeld is er de bewegingsdriehoek. In een gezonde bewegingsmix wissel je zitten, staan en bewegen af. Hoe je dat het best aanpakt, geeft de bewegingsdriehoek je heel helder weer.

PISAD

Ontdek de effecten van drinken en rijden met de promillebril. Je zal versteld staan!

 

Workshops

Thema: gezondheid


Let op: voor de workshops is inschrijven noodzakelijk vóór 12 maart op 053 85 86 36 of via welzijn@haaltert.be


 

EHBO bij jonge kinderen

Van 10 tot 11.30 u.

Een ongeval is snel gebeurd, zeker bij jonge kinderen. Tijdens deze infosessie krijg je als ouder uitleg over wat je zelf kan doen in verschillende situaties, maar leer je ook wanneer het tijd is voor een doktersbezoek. 
Onderwerpen die aan bod komen zijn: huidwonde, splinter verwijderen, huid klem in ritssluiting, brandwonden, breuk, kneuzing of verstuiking van de ledematen, hoofdletsel, voorwerp in neus of oor, bloedneus, insecten- of tekenbeet, koorts(stuipen), verslikking, vergiftiging, de huis- en reisapotheek.

Lesgever: Tommie Sierens, verpleger, CM

Workshop voor ouders en kinderen

Van 10.30 tot 12 u.
Voor kinderen van 4 tot 12 jaar

Deze sessie bestaat uit een aantal grondings- en massageoefeningen, o.a. de wandelende boom, buikademhalingsoefening, massagetrein, …Je proeft ook van enkele yoga- en visualisatieoefeningen. Met nabespreking.

Lesgever: Els Vijverman, Ekilibre - www.ekilibre-online.be

Relaxatiesessie met meditatie

Van 13.30 tot 14.30 u.

In deze workshop wordt kort uitgelegd wat mediteren is en hoe we onze geest tot rust kunnen brengen. We starten met een paar ontspanningsoefeningen, gevolgd door een begeleide meditatie.

Lesgever: Cinderella, Cinderella’s Stories – www.cinderellasstories.be 

BIODANZA®: Het Leven Dansen

Van 15 tot 16 u.

Maak even tijd voor jezelf om in alle vrijheid met anderen te bewegen op heerlijke gevarieerde muziek en uitnodigende oefeningen. Dat is Biodanza. Je beweegt alleen en met elkaar en zo ontstaat plezier, levenslust, sociaal contact …. Dat jij je er goed bij voelt is zo belangrijk!

Heb je zin om: vitaliteit en ook rust te beleven, meer te genieten en je stress te verminderen, dan is Biodanza zeker iets voor jou. Iedereen is welkom en kan deelnemen: stijf en soepel, vol en slank, alleen, met je partner, het ganse gezin, vrienden…

Biodanza® is een psychomotorische methodiek waarbij het ‘Leven’ centraal staat. Je wordt uitgenodigd om puur, authentiek te bewegen.

Lesgever: Katharina Mertens, coach In Beweging, www.coachinbeweging.bewww.bio-danza.be 

Het ABC van ontstressen

Op infostand LOVE Method 

Je bent soms snel geïrriteerd of hebt vage lichamelijke klachten. Heel wat stress voelen we pas later, nadat het zich heeft vastgezet in ons gedrag of lichaam. Het is belangrijk om jezelf snel te kunnen ontstressen. Want zodra we in stress zijn, werken onze hersenen niet meer goed. Ontdek hier hoe onze hersenen normaal werken, hoe we stress kunnen herkennen en wat dit doet met onze hersenen en bovenal hoe we de stress kunnen opheffen.

Standhouder: Marina Riemslagh, oprichter LOVE Method - www.thelovemethod.com
(zie ook document onderaan downloadbaar)

 

Kinderanimatie

Doorlopend kunnen kinderen zich amuseren op het springkasteel (m.m.v. de CM) en bij de ballonnenclown. Ze kunnen knutselenglittertattoos nemen en zich laten grimeren.

 

Gratis optredens

13 u. Kinderdisco 
14 u. Funny Key 
15.30 u. De Jartellen

 

Foodtrucks

Je kan terecht bij de foodtrucks voor soepcavatapascroqueshamburgers en koffie.

Datum van het bericht: donderdag 01 februari 2018
Nieuwsoverzicht